Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Kort sagt om drönare, debatt, vaccin med mera

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Sedan Högskolan i Gävle redovisade sina planer på att lägga ner ett antal utbildningsprogram har det varit ett förfärligt gnäll nu senast i en ledare av Lilian Sjölund i GD den 17 januari över att några program inom den så kallade humaniorasfären utreds för eventuell avveckling. Men hittills har inget rapporterats i media om att sju av de nio program högskolan avser att lägga ner är ingenjörsprogram. Borde inte det uppmärksammas i lika hög grad som en högst eventuell avveckling av kommunikationsteknik och kreativt skrivande?

Balans i rapporteringen!

Varför skjuter man inte ner de stora drönare som flyger över svenska militärövningar och kärnkraftverk där flygning är förbjuden och fotograferar? Då kanske man kunde få reda på varifrån de kommer. Man kan ju ha sina aningar... Under kalla kriget kränkte ryssarna ofta Sveriges gränser. Jag var då jaktflygare och var med om att avvisa ryska inkränktande flygplan vid flera tillfällen. Det hela känns bekant på något vis...

Annons

Annons

Lars Hillström

Hemlingby

Regeringens vanligaste fras i fjol var; Det är helt oacceptabelt, men ändå helt acceptabelt i deras handlande. Den andra frasen som användes flitigt var; Det ligger på bordet, trots att deras bord var helt tomt. Dessa fraser har mist sin betydelse 2022. Nu måste regeringens medlemmar hitta på nya fraser för att övertyga väljarna.

Anja

Angående partiledardebatten. Samtliga pratade envist och oförtrutet om "förut". Ingen pratade om framtiden. Varför ska vi ha bara bakåtsträvare i vårt lands ledningsgrupp? Undrar om något parti kan låta bli att smutskasta andras bakgrund och konkret jobba framåt under årets valarbete. Då ska jag rösta på det partiet. Har aldrig någonsin förekommit tidigare att man inte ägnar den största tiden åt vad andra inte kan och vad dom gjort förut. Men det ska bli kul och se om någon blivit vuxen under alla dessa års försökande.

DDT

Svar till lassE

Det är faktiskt inte helt självklart att alla ska vaccinera sig mot virus som muterar hela tiden. Det är svårt att hinna ta fram nya vacciner hela tiden som fungerar. Det ser vi nu med Omikron. Vad jag förstår så smittar det alla, vaccinet fungerar ju inte.

D3

En grupp elkonsumenter vill ha kontroll på sin ekonomi. Vi väljer att binda våra elpriser, och har därför under lång tid betalat mer än de som valt rörligt elpris. Nu ska skattepengar kompensera dessa som frivilligt valt att inte ka kontroll på sina utgifter. Man kan inte äta kakan och samtidigt ha den kvar. Vad är problemet?

Annons

Annons

Harriet R

Befolkas Sverige av bara gnällspikar nu för tiden, det gnälls från krögare, från kulturfolk, från politiker, villaägare med för stor elräkning, företagare också med för stor elräkning, från Villaägarnas riksförbund, folk som bor i glesbygd, listan kan göras hur lång som helst. Ta ett djupt andetag och tagga ner.

Nöjd med livet

Finns det någon lämplig person som kan öppna en klackbar i centrala Ockelbo?  Någon ”händig” kvinna eller man? Fålla upp kläder, läderarbeten, fixa skor, fixa dragkedjor, lappa och laga i största allmänhet, och mycket annat smått och gott. Tror säkert det skulle gå runt. Det ligger i tiden med lagning och återanvändning. Skulle vara skönt att slippa åka till Sandviken eller Gävle så fort något går sönder.

Tummen mitt i handen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy