AnnonsInstaCura AB

De arbetar för att stoppa personalflykten från vården: "Vår viktigaste uppgift"

Underbemanning, ohållbar arbetsmiljö och dåliga arbetsvillkor – flera larm har kommit från en pressad sjukvård. InstaCura arbetar för att hitta hållbara lösningar för vårdanställda.

– Att fånga upp dem som är på väg bort är vår viktigaste uppgift, säger Anders Halvarsson, vd och grundare av InstaCura.

Anställda från olika delar av vården har under de senaste åren beskrivit kraftig underbemanning och övertidstimmar utan slut. Barnmorskorna är de senaste i raden av vårdanställda som fått nog, något som resulterat i massuppsägningar. Pandemin och den extrema situation som de vårdanställda ställts inför har slitit hårt, vilket har lett till sjukskrivningar och uppsägningar.

Jobbar du inom vården och är nyfiken på InstaCura? Läs mer här.

Anders Halvarsson, vd och grundare av InstaCura.

Det är bland annat här, när personal inte längre mår bra på sin arbetsplats, som vårdbemanningsföretaget InstaCura ser ett behov. De vill skapa en hållbar lösning för individen.

– Jag tror att vi kan få fler sjuksköterskor att stanna i vården genom att erbjuda flexibilitet i arbetslivet. De som söker arbete hos oss berättar ofta om hur övertiden växer och växer men när man vill få ut sin ledighet går det inte på grund av underbemanning. Vi erbjuder sjuksköterskor en möjlighet att själva bestämma hur de vill planera sin tid och vi märker att många är nyfikna och vill veta mer om hur det fungerar, säger Anders Halvarsson, vd på InstaCura.

Läkare eller sjuksköterska och vill testa något nytt? Läs mer om InstaCura här.

Men det vilar ett stort ansvar på InstaCura att förstå individerna och deras behov, för att sedan matcha dem med rätt uppdrag. Därför har företaget vårdutbildad personal på kontoret med egen erfarenhet från vården.

– Om en sjuksköterska som jobbat inom regionen i 15 år ringer och säger: “Jag är helt slut, jag vill göra något annat men jag vet inte vad”. Då vilar ett ganska stort ansvar på oss att se till att det blir bra. Vi måste verkligen hitta en bra placering för att den här personen ska få tillbaka energin och få möjlighet att trivas igen på sin arbetsplats, säger Anders Halvarsson och fortsätter:

– För oss är relationerna det viktiga, att de som jobbar känner att de har en bra relation till oss och att de kan lita på oss. Vi jobbar för dem och inte tvärtom.

Läs mer om vårdbemanningsföretaget InstaCura här.

På InstaCura jobbar vårdutbildad personal på kontoret med egen erfarenhet från vården.

Vården har precis som många andra branscher problem med sjukfrånvaro, personalbrist och arbetstoppar. I dessa skeden tycker Anders Halvarsson att det är viktigt att nyttja bemanningsföretagen för att verksamheten ska ha möjlighet att fortsätta fungera som vanligt, med hänsyn till både de anställda och de som har vårdbehov.

Läkare eller sjuksköterska och nyfiken på vårdbemanningsföretaget InstaCura? Här hittar du mer information

InstaCura vill inte konkurrera om anställda med regioner och kommuner och har därför valt att inte rekrytera nyutexaminerade sjuksköterskor. I stället välkomnar de läkare och sjuksköterskor som redan arbetat i några år, som kanske vill testa någonting nytt, jobba deltid, flytta till en annan stad eller snart ska gå i pension men inte riktigt vill sluta jobba.

– Vår ambition har aldrig varit att vi ska vara en konkurrent till regioner och kommuner, eller att vi ska ta personal. Vi vill vara en samarbetspartner när vi behövs som mest, säger Anders Halvarsson.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy