AnnonsLekia Gävleborg

Så sitter ditt barn säkert i bilen – stor guide: "Ha inte för bråttom"

Babyskydd, bakåtvända eller framåtvända bilbarnstolar och bälteskuddar. Det är inte enkelt att veta vilken bilbarnstol som passar just ditt barn. Lekia Gävleborg hjälper till med allt från rådgivning inför köp – och hjälp med installation.

På Lekia i Gävleborg brinner man för barnens säkerhet i bilen och hjälper därför till med allt från rådgivning till installation.

Barn är framtiden och det är vår skyldighet att se till att de växer upp i en trygg och säker miljö. Lekia i Gävleborg brinner för barnens säkerhet i bilen.

– Vi har ett brett sortiment av säkra och prisvärda bilbarnstolar för alla åldrar. Det är viktigt för oss att våra kunder lämnar oss nöjda, rätt informerade och med den bilstol som passar just dem och deras barn, säger Ulrika Rosén, rådgivare.

Missa inte Bilstolsracet hos Lekia –rea på alla bilstolar, babyskydd och tillbehör hos Lekia i Gävleborg

Ett bra skydd i stolen är jätteviktigt för att skydda inre organ och hjärnan

Det är mycket som har hänt i trafiken under de senaste 20 åren. Det är fler fordon på våra gator samt styvare karosser och större bilar. Ulrika Rosén betonar hur viktigt det är att ha en säker bilbarnstol eller babyskydd.

– Ett bra skydd i stolen är jätteviktigt för att skydda inre organ och hjärnan. Hos oss får ni testa bilstolarna ute i bilen för att se så att den sitter bra. Vi hjälper även mer än gärna till att montera fast den. Skulle ni behöva hjälp med montering igen så är det bara att komma tillbaka till butiken så hjälper vi er, säger hon.

Inbäddat innehåll

Lekia i Gävleborg har ett brett sortiment av babyskydd, bakåtvända eller framåtvända bilbarnstolar, bälteskuddar samt tillbehör. Det är mycket att hålla reda på för föräldrar, men Ulrika Rosén och hennes kollegor har lång erfarenhet av branschen. Hon berättar att en av de vanligaste misstagen som många gör är att vända barnet för tidigt.

– Ha inte för bråttom utan vänta tills barnet är fyra år eller äldre. När det gäller babyskydd brukar vi säga att det är dags att byta ut det mot en bakåtvänd bilbarnstol när de sitter själva utan stöd. Det är ungefär mellan sju och åtta månaders ålder, säger hon.

Se Lekia Gävleborgs breda sortiment av bilbarnstolar här - få rådgivning av Ulrika och hennes kollegor i livechatten.

Bälteskuddar passar lite större barn kring åtta eller nio år. De har inte längden att sitta på sätet vilket gör att bältet hamnar fel. Sen är det viktigt att hålla koll på hur gammal din stol är. En stol kan hålla i upp till 10 år från det att den börjar användas om den sköts på rätt sätt, sen ska den kasseras. Men det är mycket som påverkar och där kan vi hjälpa till med att kolla på stolen.

Det är stor skillnad när det kommer till säkerhet jämfört med för några år sedan och det kan det kan vara svårt att välja bilbarnstol, förstå alla instruktioner och montera fast den i bilen. Tveka inte att be oss om hjälp, säger Ulrika Rosén

– Det är stor skillnad när det kommer till säkerhet jämfört med för några år sedan. Idag är till exempel ISOFIX-fästen standard. Istället för förankring med bilens ordinarie bälten hakar man fast bilbarnstolen i bilens ISOFIX-fästen. Vi vet att det kan vara svårt att välja bilbarnstol, förstå alla instruktioner och montera fast den i bilen. Tveka inte att be oss om hjälp, säger Ulrika Rosén.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan