Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför kan folk inte köra bil i snö?

Varför kan folk inte köra bil i snö? Kommer hem och ska köra in i mitt garage i Södra Bomhus. På garageinfarten står två bilar som inte kommer någonstans. Jag kör enkelt förbi i den djupa snön, svänger in framför mitt garage och kör in. Går sedan ut till de frenetiskt gasande bilarna som tror att dom ska komma någonstans ju mer dom gasar. (Unga förare) Hmm…

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Får man inte längre lära sig köra bil i vinterväglag/halkbana i körskolan? Säger till den ena "gunga bilen lite fram och tillbaka" och det löser sig direkt. Den andra gasar mer än omöjligt mycket. Sätter mig i bilen och tillämpar regeln "du ska ha ett ägg mellan gaspedalen och foten" samt en högre växel, och vips så rullar bilen smidigt iväg i snösmeten till en säker plats för den ovane föraren.

Annons

"Får man inte längre lära sig köra bil i vinterväglag/halkbana i körskolan?"

Bild: Arkivbild

Annons

Jag lärde mig köra bil på 80-talet och fick då denna utbildning i körskolan, har aldrig fastnat nånstans på grund av sådana löjliga situationer. Varför lär man inte folk köra bil längre i körskolorna? (Att tillägga, jag har aldrig haft dubbdäck, bara vinterdäck, dubbdäcken är överskattat trams så länge dom inte är nya och det är glansis). Efter 500 mil på asfalt är dubbarna nedslitna och gör ingen nytta alls, dom bara väsnas onödigt mycket och skapar en hemskt trist reseupplevelse rent ljudmässigt med sitt slamrande mot vägbanan.

DDT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan