Annons

Annons

Annons

Gävle

Replik: Högskolan far med osanning

"Rektor och hennes kommunikationsdirektör bör sluta svara mig i offentligheten om de inte kan stå för vad de säger på sina slutna möten", skriver Anna Siekas Englundh i debatten om Högskolan i Gävle.

Debatten om Högskolan i Gävle fortsätter.

Bild: Arkivbild

Annons

Högskolan i Gävle drar sig inte för att fortsätta osynliggöra och baktala en kritisk student. Högskolans kommunikationsdirektör – utsänd av en rektor som inte tycks våga prata i offentligheten om jämställdhetsfrågan – skäms inte över att fara med osanning för att tysta min kritik.

Annons

Läs mer: Högskolan svarar på kritiken

Annons

Läs mer: Anna Siekas debattartikel

Tommy Löfgren skriver i sitt svar till min debattartikel att ”inga enskilda personer diskuterades” på rektors ledningens möte med regionens makthavare. Det är inte sant. Så här lyder till exempel början på en replikväxling, ord för ord, mellan honom och rektor Ylva Fältholm – med bild på mig på powerpointen i det digitala mötesrummet:

Tommy: ”Vi har en av våra studenter på Kommunikationsprogrammet som har dragit i gång en namninsamling mot en eventuell nedläggning av just det programmet. Och där har man också då lyft fram att kvinnor skulle få färre utbildningsmöjligheter i länet om det blev en eventuell nedläggning. I hennes klass så är det ju ett 40-tal kvinnor och bara två män som läser på andra året på Kommunikationsprogrammet. Är det här bra eller dåligt, Ylva?”

Ylva: ”Vilket? Att..?”

Tommy: ” Ja, att det är många kvinnor?”

Rektor och hennes kommunikationsdirektör bör sluta svara mig i offentligheten om de inte kan stå för vad de säger på sina slutna möten. Ju mer de svarar desto pinsammare gör de situationen för hela Högskolan. Nu, genom att fara med osanning, ovanpå allt annat.

Anna Siekas Englundh

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan