Annons

Annons

Annons

Gävle

Inbrottet i tidningshuset drabbar fortfarande prenumeranterna

Distributionen av tidningar är fortfarande påverkad av helgens inbrott i tidningshuset.

Tidningarna läggs utanför portarna vid många fastigheter i Gävle, eftersom tidningsbuden inte kommer in då nycklar och nyckeltaggar blivit stulna.

Text

Under helgen bröt sig tjuvar in i tidningshuset. Det är anledningen till att många inte fått sin tidning på vanligt sätt, eller inte alls, under de senaste dagarna.

Tjuvarna stal bland annat nycklar och nyckeltaggar som tidningsbuden använder för att komma in i portar och leverera tidningar, rapporterade vi i måndags. Därför läggs tidningen nu utanför portarna.

Annons

Annons

Fredrik Lindfors, produktionschef på Tidningstjänst AB, räknar med att problemen successivt rättas till men berättar samtidigt att problem kan kvarstå på flera håll. Under söndagen började distributionsföretaget arbetet med att avkoda de stulna taggarna så att de inte kan användas. På flera håll ska problemen ändå ha åtgärdats så att tidningsbuden åter kan komma in i portarna.

– Men det kan dröja länge på några platser, jag vet inte hur länge, sade Fredrik Lindfors till tidningen på måndagen.

De värst drabbade områdena på tisdagen är Brynäs, Gävle Strand, Öster, centrala delar av norr och centrala delar av söder.

På de centrala delarna av söder är det också många tidningsbud som är sjuka, vilket gör att tidningen försenas en aning. Men utdelningen beräknas vara klar klockan 08.30.

Gefle Dagblad beklagar det inträffade.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan