AnnonsLekia Gävleborg

Här är produkterna som underlättar bebistiden: "Utvecklingen går jättefort"

Bitringar, haklappar, roliga leksaker – och en tålig matservis. Bebistiden går fort och när ett halvår har gått börjar en ny spännande fas i barnets liv. Lekias ambassadör Rebecca Granaths son Amadeus har hunnit bli sex månader.

– Nu går det undan. Han kan rulla runt på magen, tycker om att sitta i gåstolen och pilla med olika leksaker, säger hon.

Rebecca Granaths son Amadeus har hunnit bli sex månader.

Bonnier News Local har följt Rebecca Granath från Torsåker sedan hon var gravid med sitt första barn. Den 19 september förra året föddes Amadeus det har hänt mycket under det senaste halvåret. Han leker själv, äter fruktpuré och rullar runt på magen.

Jag tycker att det både är enklare och mysigare nu än det var när han föddes

– Vi har bland annat köpt en gåstol och ett aktivitetscenter på Lekia som han tycker mycket om. Utvecklingen går jättefort. Jag tycker att det både är enklare och mysigare nu än det var när han föddes. Då var jag väldigt nervös. Nu har vi lärt känna honom och fått in rutiner, säger hon.

Nova Berglund på Lekia Gävleborg.

Men vilka produkter och leksaker är bra att ha från sex månaders ålder? Nova Berglund arbetar på Lekia Gävleborg. Hon rekommenderar alla nyblivna föräldrar att köpa en bitring.

– Den är jättebra när bebisen börjar få tänder. Den lugnar och masserar irriterade tandkött. Det finns även bitringar som du kan lägga i frysen. De är väldigt uppskattade, säger hon och Rebecca Granath håller med.

Läs mer och se hela sortimentet hos Lekia Gävleborg här

Amadeus har fått två bitringar, varav en går att lägga frysen. Han har även fått flera haklappar som är enkla att torka av, storpack med matskedar – och en matservis från butiken.

Amadeus har börjat äta fruktpuré.

– Det sitter en gummiring under både den vanliga tallriken och djuptallriken. Det är superbra. Det gör att de sitter fast i bordet när han äter själv. Haklapparna med en liten ficka som samlar upp maten är också bra. Jag tycker även om skeden som går att vinkla eftersom det blir enklare att mata honom, säger Rebecca Granath.

Nova Berglund berättar att matservisen består av tre delar; en vanlig tallrik, en djuptallrik och en pipmugg.

– Det är en färgglad servis vilket skapar en roligare matupplevelse. Matskedarna kommer från Bambino. De har ett långt skaft vilket gör att det är enklare att få upp maten från till exempel en barnmatsburk, säger hon.

Handla direkt från soffan och hämta dina varor i butik eller utanför – läs mer här

Lejonpianot har blivit en uppskattad leksak.

Amadeus har också fått en allvädersoverall som han kan använda året om – och ett lejonpiano. Kombinationen av ljud, ljus och massor av roliga knappar har gjort pianot till en uppskattad leksak hemma hos familjen.

– Han tycker jättemycket om pianot. Bitringen som man kan lägga i frysen hade vi inte tänkt på att köpa innan. Det var en positiv överraskning, säger Rebecca Granath.

Fakta

5 bästa köpen – för din bebis på sex månader

1. Lekstol hjälper ditt barns träning att kunna gå på egen hand. Har ett aktivitetsbord för ljus, ljud och rörelse stimulans.

2. Aktivitetscenter25 utvecklande aktiviteter med flera användningsområden som ger stöd i både lek och inlärning.

3. Bitringperfekt när barnet börjar få tänder. Både lugnar och masserar irriterat tandkött.

4. Matservisett måste när bebisen börjar smaka på mat! Sugproppen på tallrikarna gör att de sitter fast i bordet.

5. Lejonpianoljud, ljus och roliga knappar, den perfekta kombinationen för en bebis.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan