Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Läsartext
Kungsbergets Alpinas ungdomar hade ordentlig fart under skidorna i Duved

Detta är en läsartext.

I helgen gick det prestigefyllda störtloppet Guldhjälmen av stapeln i Åre/Duved. Det är Sveriges äldsta och största störtlopp för ungdomar.

Tävlingen består av en träningsdag och sedan två tävlingsdagar som är namngivna efter eldsjälar från Duved, Jan Erik Hedströms Trofé och Bengt Erik Nyhléns Trofé. Den sammanslagna tiden av båda tävlingarna är sedan Guldhjälmen.

Annons

Från Gästrikland åkte tre åkare upp, Elliot Westlund, Gry Hedlund tävlandes i klassen 15/16 och Nea Lindberg i klassen 13/14. Alla tre tävlar för Kungsbergets Alpina.

Annons

På lördagen klev alla tre upp på pallen. Elliot var snabbast i sin klass och vann med fyra hundradel. Nea och Gry knep båda tredjeplatsen i sina klasser.

På söndagen drog tävlingen ut på tiden då det snöat en del men när den till slut kom igång så var Elliot snabbaste herren även då, Nea körde till sig en andra placering och Gry kom in på en fin femte plats.

Elliots två segrar bidrog också till den totala segern i Guldhjälmen, Neas totala tid gjorde att hon blev total tvåa och Gry fyra.

Trots att Elliot, Gry och Nea missade Sara Hector i hemmabacken är de stolta att hålla ställningarna för klubben i Saras hemby Duved.

Pernilla Lindberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy