AnnonsMedborgarskolan Gävle

Medborgarskolan i Gävle tar omtag efter pandemin: "Både deltagare och ledare vill träffas fysiskt"

Musik, språk, kropp och hälsa samt dans och teater. Medborgarskolan har något alla – och det är bara fantasin som sätter stopp för vad du kan göra – och lära dig.

– Vill du starta en studiecirkel är du även varmt välkommen att höra av dig till oss, säger Malin Hammarberg, verksamhetsansvarig för Medborgarskolans kursverksamhet i Gävle.

Malin Hammarberg berättar att Medborgarskolan fått ett uppsving efter pandemin och att silversmidekursen är en succé hos Gävleborna.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först. De drivs av att utveckla människors intressen till ny kunskap genom hela livet. Malin Hammarberg är verksamhetsansvarig för Medborgarskolans kursverksamhet i Gävle. Hon berättar att de tar vid där skolan tar slut.

– Vi erbjuder en möjlighet för alla, oavsett ålder och bakgrund, att lära sig mer om andra ämnen än det som skolan kan erbjuda. Du får även att träffa andra människor med samma intressen, säger hon.

Läs mer om alla kurser som Medborgarskolan Gävle erbjuder här

Medborgarskolan har kurser och evenemang för alla intressen, åldrar och årstider. Medborgarskolan vill vara ständigt aktuella och uppdaterar därför kursutbudet varje termin.

Medborgarskolan är statligt finansierade av Folkbildningsrådet. Folkbildning är fri och frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna.

– Alla kan starta en studiecirkel. Det är det som är så häftigt med Medborgarskolan. Vi har även fått ett uppsving efter pandemin. Det märks att vi vill umgås och träffas igen, säger Malin Hammarberg.

Från kurser och evenemang till studiecirklar och samarbeten - här hittar du all info om Medborgarskolan

Vilket instrument drömmer du om att kunna spela? Eller är det sjunga du gillar? Hos Medborgarskolan finns kurser, individuell undervisning och ensemblespel. Medborgarskolan samarbetar också med flera körer.

Medborgarskolan i Gävle har en spännande höst framför sig. De erbjuder bland annat kurser och studiecirklar med fokus på aktier, sång, mat och konst. Merparten av utbudet är gratis, men ibland kan det tillkomma en kursavgift.

– Men det är gratis att låna våra lokaler. Hantverkskurser är överlag väldigt uppskattade. Exempelvis är silversmidekursen i Gävle jättepopulär och en succé, berättar Malin.

Här hittar du utbud och info om Medborgarskolans samtliga studiecirklar

Inbäddat innehåll

Malin Hammarberg berättar att deras verksamhet är öppen för alla, men betonar att deltagarna inte får vara yngre än 13 år. Om du är intresserad av att starta en studiecirkel måste du ha minst tre deltagare.

– Men det finns ingen speciell gräns för hur många ni kan vara. Vi har både körer och silversmideskurser som har massor av deltagare, säger hon.

Här hittar du kontaktuppgifter till förbundskansliet och Medborgarskolan alla lokalkontor

Medborgarskolans musikhus på Blåsåsen i Gävle. Där kan band och musiker repa, spela in livestreams, producera musik och spela in sin musik i studio med hjälp av branscherfarna personer från Medborgarskolan.

Medborgarskolan anordnar även språkstöd i samarbete med Arbetsförmedlingen. Deras språkkurser i det ordinarie kursutbudet, som vem som helst kan gå, följer Europarådets nivåskala från nybörjare till avancerade språkkurser.

– Det som är så fascinerande är alla ämnen och intressen som får plats i verksamheten. Det är ett fantastiskt jobb. Jag älskar det, säger Malin Hammarberg.

Fakta

Kort om Medborgarskolan Gävle

Adress: Drottninggatan 23, Gävle.

Telefon: 026-60 50 80.

E-post: gastrikland@medborgarskolan.se

Hemsida: https://www.medborgarskolan.se och https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-gavleborg/

Expeditionens öppettider: Mån-tor 8-16, fre 08-15

Kort om: Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först – spelar en viktig roll i dagens Sverige. Skolan drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Medborgarskolan är en ideell förening och verksamheten är öppen för alla. Medborgarskolan vet att ny kunskap väcker mod och nya möjligheter och får människor att våga säga vad de tänker och tycker. Skolan vill inspirera människor att utvecklas och hämta ny kunskap på ett lustfyllt sätt. Med folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet engagerar Medborgarskolan många människor i hela landet – från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan