Annons

Annons

Annons

Microsoft etablerar sig i Gästrikland

Inget gehör för protester mot Vattenfalls ledningar över Högbo och Rörberg

När Östanbyborna fick reda på att Vattenfall ville dra en kraftledningsgata rakt igenom deras rekreationsområde i och kring Högbo bruk för ett och halvt år sedan krävde de att kablarna skulle grävas ner. Och fick medhåll av Sandvikens kommun. Nu har Vattenfall lämnat in sin ansökan – och vill fortfarande ha dem i luften.

Text

Kommunstyrelsens ordförande Peter Kärnström (S), Anders Kedbrant från Gävlebygdens flygklubb och Östanbynbon Erik Hedström känner sig överkörda av Vattenfalls beslut om ledningsgatorna.

Bild: Anders Sundin, Anna Bagge

Annons

Det handlar som så många gånger förr om att förse datajätten Microsoft med energi. Vattenfall vill bygga elledningar i en upp till 90 meter bred gata från Microsofts hallar i Tuna till Stackbo över bland annat Högbo bruks friluftsområde och golfbanan. Östanbybor, Högbo bruk och Sandvikens kommun vill att ledningarna ska grävas ner förbi Högbo. Bland annat så engagerade sig flera boenden i Östanbyn, däribland Erik Hedström, Pamela Wahlborg och Martin Lifh med namnlistor för att sätta tryck på Vattenfall.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan