Annons

Annons

Annons

Stockholm

Christian Kracht: "Ibland skäms jag för boken"

En son tar med sin pillerknaprande 80-åriga mor och en påse full med tusenlappar på en utflippad roadtrip i Schweiz. I kritikerhyllade "Eurotrash" driver Christian Kratz med fascister och maktmissbrukande män – och närmar sig sin egen mamma.

Text

– Jag är inte så nöjd med den här boken. Jag tror det är något fel med den men jag kanske misstar mig. Ibland skäms jag för att ha skrivit den, inför min mamma och min familj. Vem är jag att avslöja deras hemligheter? Jag tycker också att den är rolig. Och humor räddar allt, säger Christian Kracht om "Eurotrash".

Annons

Det har rått stor förvirring kring Christian Krachts person, ända sedan han 1995 debuterade med romanen "Faserland". Romanen fick enligt författaren själv "1 bra och 90 dåliga recensioner" varav vissa slog fast att den innebar civilisationens och litteraturens slut. Omtalad blev Kracht också efter romanen "Imperium" där en tysk nudist besöker de forna tyska kolonierna i Nya Guinea. En kritiker i Der Spiegel tolkade det som att Christian Kracht flirtade med rasism och totalitarism.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på gd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan