Annons

Annons

Annons

Sandviken

Minnesord: Vi minns Katarina Löf som en glädjespridare

Text: 

Vi minns en arbetskamrat så full av liv att alternativet känns omöjligt, overkligt, outsägligt sorgligt och så fullständigt meningslöst.

Katarina, som varit vår kollega under många år i Ovansjö, på Murgårdsskolan och nu senast Södra grundskoleområdet i Sandviken, besatt en orubblig urkraft och var en hel människa. Hon var tydlig och hade nära till sina känslor och omgivningen bjöds in. Det är inte många människor som har Katarinas driv och energi. Hon brann verkligen för utbildning och pedagogik. Hon genomförde och strukturerade, entusiasmerade och påverkade, skrattade och grät. Hon lämnade inte människor oberörda.

Annons

Annons

Katarina var ivrig att styra upp och att göra skillnad. Hon var orädd, spontan och lite envis och kunde få ordning och reda på verksamheter och folk. Dessa egenskaper har också orsakat en hel del skatt och dråpligheter. Att vara innovativ ses inte alltid med blida ögon. En tidig informationsfilm från skolledningen på Murgårdsskolan till kollegiet och vårdnadshavare lockade fram skratt och lite spe hos mottagarna. Katarina skrattade också och ryckte på axlarna. Att vända på traditionerna och att fira vid skolstart istället för skolavslutning, med fyrverkeri, slutade med en tillbudsblankett och erfarenheten att aldrig fira skolstart med raketer. Hon hade humor!

Men framförallt är det Katarinas beslutsamhet och kompetens som gett avtryck. Hon var en glädjespridare och kämpe och så kommer vi att minnas henne.

Tack, Katarina!

Lena Haglund

Johan Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan