Annons

Annons

Annons

Gävle

Minnesord: Rudolf Schubert – en vän och kollega med stort hjärta

Käre Rudolf “Rolf” Schubert, vår kollega och vän har hastigt och oväntat lämnat oss.

Text: 

Det oerhört sorgliga beskedet om hans bortgång är svårt att ta in och det är med stor sorg i mitt hjärta som jag skriver dessa rader.

Rolf, det känns ju som det var igår du var här och åt lunch med oss på Kvarnen. Din röst ekar fortfarande i mitt huvud och jag hör dig berömma maten när du la upp lite till på din tallrik. Du pratade om gamla VHS-spelare med Daniel och Patrik och ni skrattade högt åt den gamla tekniken på åttiotalet.

Rudolf “Rolf” Schubert Foto: Privat

Jag frågade dig om du ville ha en skvätt grädde i kaffet och du klappade dig om magen och tackade nej. Som vanligt dröjde du dig kvar för en liten pratstund om sånt som bara du och jag pratade om. Barn och barnbarn var våra återkommande favoritämnen och du var alltid snabb att ta fram din mobil och visa upp de senaste bilderna tagna i Spanien. Du sken som en sol när du beskrev hur lyckat besöket av dina barnbarn hade blivit och du hade fått rå om dem på egen hand. Din blick var varm och du skrattade glatt när du drog roliga anekdoter och pekade på semesterbilderna. Jag berömde bilden där du poserade omringad av dina flickor på strandpromenaden. Du var en stolt farfar och hade ett lyckligt leende i ditt solbrända ansikte. Den bilden är säkert din familj tacksam över idag då din ofattbara bortgång har drabbat dem alla på så många plan.

Annons

Annons

Det som var så fint med dig Rolf, var att du kom och gick precis så som vi ville att du skulle göra på Kvarnen. Det var din förtjänst att jag och Daniel flyttade hem från Spanien vintern 2007. Du ville överlämna din restaurang till ”riktiga krögare” och såg möjligheten att få lägga förklädet på hyllan och gå i pension och börja njuta av livet. Det var det du längtade efter och såg framemot 2008 när vi tog över din verksamhet i Skattehuset.

Det är nu fjorton år sedan som vi tog över Kvarnen och folk har fortsatt att hälsa till dig genom åren och frågat om du trivs med pensionärslivet. När du var rastlös och kanske lite vilsen i själen frågade du Daniel om du fick komma in och hjälpa till i köket på Kvarnen. Där hade du alltid en självklar plats vid arbetsbänken och där byggde vi vår långa gemenskap och vänskap med dig Rolf.

Det hände ibland att du utan förvarning lättade på ditt hjärta om sådant som för ögonblicket tyngde dig eller var svårt att hantera. Ärliga frågor fick ärliga svar och det tyckte du om och uppskattade hos oss. Lika ofta hände det att du kom förbi med en bukett tulpaner och berättade något trevligt och spännande som var på gång.

Det sociala livet kände du dig inte alltid bekväm med och förmodligen var det ditt dåliga självförtroende som bromsade dig. Men vann man din tillit fick man chansen att lära känna en fantastisk person med stort hjärta, humorn nära och glimten i ögat.

Att vi har förlorat dig är en oerhörd förlust och våra tankar går till dina närmaste. Vi kommer alltid att minnas dig käre vän och kollega, med stor tacksamhet, värme och glädje.

Hälsningar från Lotta, Daniel, Patrik och Sebastian på restaurang Kvarnen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan