Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Bidrag i stället för fungerande jobbreformer är S paradgren

I dag är det första maj och den socialdemokratiska arbetarrörelsen ska ut och demonstrera mot sin egen regering. En regering som är ansvarig för de senaste åtta årens negativa utveckling. Fokus på bidrag i stället för fungerande jobbreformer är tyvärr Socialdemokraternas paradgren. Med Socialdemokraterna minskar arbetarnas utrymme i plånboken.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

William Elofsson (M), kommunalråd i opposition.

Bild: Arkivbild

Annons

För vad har hänt de senaste åtta åren med Magdalena Andersson och Stefan Löfven?

I dag finns det familjer som tjänar mer på att leva på bidrag än att jobba. Det inte bara orättvist mot människor som arbetar och förödande för svensk integration, det är Sverige efter åtta år av Socialdemokratiskt styre. I stället för att sänka skatten för de som arbetar har regeringen lagt fokus på att höja bidragen för de som inte gör det. Det har ökat incitamenten att inte ta ett jobb. Politik som går helt emot vad Sverige behöver.

Socialdemokraterna omfamnar ineffektiva arbetsmarknadsåtgärder och motsätter sig det som innebär krav på individen. Sedan tidigare är det en mycket låg andel som går till en icke subventionerad anställning efter avslutad extratjänst, en arbetsmarknadsåtgärd, men nu har siffrorna blivit än sämre. 2021 gick enbart TRE procent från en så kallad extratjänst till ett reguljärt jobb i vårt län. Inte undra på att det här är resultatet när detta är Socialdemokraternas lösning på arbetslöshet. Det är inte konstigt att resultatet är att var fjärde individ i Gävle kommun är i dag inte självförsörjande och Gävleborg har flest bidragstagare i landet.

Annons

Annons

Under mars månad steg levnadskostnaderna i Sverige. De steg med nästan två procent. Det kan låta lite men det är vad levnadskostnaderna brukar stiga med på ett helt år i Sverige. Svenskar och gävlebor blir fattigare för första gången på decennier. El- och bränslepriser skenar men i stället för utbyggd kärnkraft och sänkta skatter är Socialdemokraternas lösning ytterligare bidrag. Förutom att det lönar det sig mindre att gå från bidrag till arbete blir de som arbetar fattigare.

Socialdemokratisk politik är att i stället för att låta människor behålla mer av sin egen lön så höjs skatterna och sen när människor blir arga så låter de en obetydlig summa återgå till människor i form av bidrag.

Du ska alltså inte behöva få bidrag för att ta dig till jobbet. Du ska inte behöva få bidrag för att råd att värma upp ditt hus. Det ska inte heller vara möjligt att få mer i bidrag så att det inte lönar sig att ta ett arbete. Men det är där Sverige och Gävle står i dag. Det blir allt mindre lönsamt att vara svensk arbetare.

Vill man på riktigt ha förändring. Vill man ha råd att pendla till jobbet, att värma upp huset och se fler i arbete kan man inte fortsätta rösta på dem som skapat och låter problemen bli värre.

Sänkta levnadskostnader och fler människor i arbete får Sverige genom ett reformarbete, inte genom att strössla ut bidrag varje gång ett av Socialdemokraterna konstruerat problem dyker upp.

Det är alldeles uppenbart att Moderaterna är Sveriges enda arbetarparti. De röda flaggorna borde vara blåa en dag då arbetare ska hyllas.

William Elofsson (M)

kommunalråd i opposition

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy