AnnonsLekia Gävleborg

Så får du barnen att välja uteleken i sommar: Experten tipsar

Efter en lång vinter är våren äntligen här. Det är många barn som har längtat efter att flytta ut leken i friska luften. Med sommaren runt hörnet är valmöjligheterna fler än någonsin.

– Vi har massor av produkter och idéer för barn i alla åldrar, men även hela familjen, säger Sofia Björk, butikssäljare på Lekia.

Sofia Björk, butiksäljare på Lekia i Bollnäs.

Barn har lekt i alla tider och även fast uteleken har fått konkurrens från bland annat mobilen och dataspel, finns det inget som slår äventyret utanför hemmet. Det är många föräldrar som själva har ljusa minnen från barndomens somrar med roliga lekar, bad och häng med kompisar. Lekia har allt du behöver för att ge ditt barn en härlig vår och sommar.

– Vi har produkter för alla åldrar. Det finns verkligen hur mycket som helst. Om du inte vet vart du ska börja hjälper vi dig mer än gärna att hitta rätt. Om du har en bebis som precis har lärt sig att greppa är en liten boll perfekt. Bollar är jättepopulära och finns i alla storlekar. Alla tycker om att kasta boll till varandra, säger Sofia Björk, butiksäljare.

Du kan använda banan till att springa, cykla, köra radiostyrd bil eller hoppa med en kickbike.

Läs mer och se hela sortimentet på uteleksaker hos Lekia Gävleborg

Sofia Björk har själv fyra barn mellan 3, 6, 7 och 9 år. Hon vill passa på och lyfta fram den klassiska sandlådan som hennes barn har spenderat mycket tid i.

Hos Lekia Gävleborg finns produkter för barn i alla åldrar.

– Det är ett leksakskök fast utomhus. Med hjälp av olika formar kan de skapa allt från glass till kakor av sand. När min äldsta dotter slutade med sandlekar gick hon över till käpphästar. Vi har köpt allt från hinder och banor i trädgården till pristavlor på Lekia, säger hon.

Gatukritor är också ett säkert kort. Du kan till exempel skapa en rolig gatukritsbana på asfalten. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

– Du kan använda banan till att springa, cykla, köra radiostyrd bil eller hoppa med en kickbike. Vi har vanliga kickbikes, men även stuntbikes och modeller som passar de allra minsta. De har ett extra hjul för att barnet ska kunna hålla balansen, säger Sofia Björk.

Se kickbikes i lager hos Lekia Gävleborg här

Skapa en rolig bana med gatukritor – perfekt för barnen att köra kickbike i.

Du kan också förnya din gamla gungställning. Byt ut en av gungorna mot en repstege, tarzangunga eller romerska ringar. Sofia Björk berättar att ni kan utmana varandra i familjen.

Vem kan klättra snabbast eller hänga längst?

– En pool är också perfekt om hela familjen vill leka tillsammans. Alla kan vara med och kasta boll, leka med olika flytdjur eller bara umgås, säger hon.

Inbäddat innehåll

Om du inte har en stor pool, eller har plats för en uppblåsbar plastpool, kan du skapa ett eget vattenland hemma i trädgården.

– Börja med att ta dig igenom en galen vattensprutande sköldpadda för att sedan slänga dig på en hal vattenbana. Ni kan även ta tid vem som är snabbast, säger Sofia Björk och vill ge läsarna ett sista tips:

– Studsmattan är ett säkert kort. Både barn och vuxna tycker om att hoppa.

Se Lekia Gävleborgs sortiment av studsmattor här

Fakta

5 tips på produkter för utelek i sommar

1. Gatukritor! Bara fantastin sätter gränser. Rita en rolig bana, hopphage eller låt barnen rita vad de vill.

2. Trapets och romerska ringar. Förnya gungställningen med detta set – perfekt för alla små gymnaster.

3. Vattenbana. Bästa formen av svalkande vattenlek, för alla åldrar.

4. Bobbycar. Perfekt fordon för de yngre barnen att ta sig fram med.

5. Vattenspridare till studsmattan. Kan det bli bättre? Perfekt för varma sommardagar!

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan