Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Det är lätt att instämma i bådas argument

Anonyma insändare har ökat i andel men är ointressanta, skriver Tomas Attorps i sitt (som alltid) signerade bidrag till GD:s insändarsida 2 maj. Det öppna samhället kännetecknar en levande demokrati, påpekar han. I andra – tongivande – tidningar accepteras endast undantagsvis insändare utan avsändarnamn.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Anonyma insändare har ökat i andel men är ointressanta, skriver Tomas Attorps i sitt (som alltid) signerade bidrag till GD:s insändarsida 2 maj."

Bild: TT

Annons

Och chefredaktören Katarina Ekspong instämmer i att det skrivna ges ökad tyngd när skribenten undertecknar med sitt namn. Men att, som ett exempel, anställda kanske inte skulle våga skriva om problem på arbetsplatsen, om de inte fick vara anonyma.

Det är lätt att instämma i bådas argument. Och typiskt att på samma sida läsa svaret på en insändare om kommunal snöröjning i Boulognern. Inte undertecknad av någon ansvarig arbetsledare, sektorchef eller dylikt utan av ”Livsmiljö Gävle”. Hur skulle det vara med ett öppnare samhälle och lite ökad tyngd, Gävle kommun?

Annons

Annons

Samma personer som – enligt någon lokal kommunal princip – undviker att synas på insändarsidan låter sig gladeligen intervjuas och fotograferas i motsvarande ärenden. Särskilt om det rör något för dem positivt.   

Barbro Sollbe

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy