Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Det som saknas är vårdhem

I en debattartikel ondgör sig skribenten över att äldre ”multisjuka” skickas hem för tidigt!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det som saknas är vårdhem där de multisjuka kan vårdas till slutet..."

Bild: TT

Annons

I verkligheten är det väl så att sjukvården inte kan göra så mycket för dem i livets slutskede. Därför skickas de hem. När de blir dåliga igen skickar äldreboendet dem åter till sjukhuset istället för att vårda dem på boendet.

Det som saknas är vårdhem där de multisjuka kan vårdas till slutet, vi måste inse att vi dör förr eller senare oavsett vad anhöriga vill.

Annons

Ett akutsjukhus ska inte vara ett vårdhem, utan där ska de som kan bli friska vårdas, inte äldre multisjuka som inte kan bli friska.

Annons

Många äldreboenden fungerar i dag som vårdhem, vilket knappast är det ultimata eller överhuvudtaget meningen med äldreboendeidén.

I Gävle finns ett utmärkt område att utnyttja för vårdhem, nämligen före detta Södertulls sjukhus som till stora delar inte används till vård i dag. De kontorsutrymmen i de stora husen som finns där kan omlokaliseras utan större problem, en fördel är att där redan finns apotek, två hälsocentraler och rehab-anläggning.

KW

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy