Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför finns inte laktosfri mjukglass?

Jag är så uppgiven, varje sommar så letar jag och hoppas på att det ska finnas laktosfri eller vegansk glass i stan, men blir alltid besviken.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Kan inte någon som har möjlighet och kunskap, starta en vegansk mjukglasskedja som vi alla kan få njuta av."

Bild: TT

Annons

I Uppsala finns Softy Hot&Chili frozen yogurt som gör en pop up med sin vagn där de säljer glass gjord på kokosmjölk, varför finns inte detta över hela Sverige och i Gävle? Vad jag hört sist jag frågade Softie, så hade de inga planer på att utöka, vilket gör mig vansinnigt besviken även där. Jag var gråtfärdigt lycklig första gången jag besökte Uppsala och fick åtnjuta en mjukglass jag faktiskt kunde äta!

Annons

Annons

Varför ska inte vi med allergi eller andra preferenser få njuta av en mjukglass på somrarna? Varför ska vi uteslutas och bara få nöja oss med isglass eller kanske 2-3 knappa sorter på laktosfri glass i diskarna? Det kan inte bara vara jag som är upprörd över detta. Jag är knappast den enda som inte klarar av mjölkprodukter eller bara inte vill inta mjölkprodukter?

Kan inte någon som har möjlighet och kunskap, starta en vegansk mjukglasskedja som vi alla kan få njuta av. Det finns så mycket olika sorter av smaker man kan göra även om grunden är kokosmjölk! Jag har frågat inne på Nian och yoghurtbaren där, de har endast mjölkprodukter och har absolut ingenting att erbjuda där, vilket återigen gör mig besviken.

Varför ska vi som inte äter mjölk uteslutas från att få njuta av mjukglass? Vem är det som bestämmer detta egentligen? Önskemål och behov finns och det säljs utan tvekan bara det dyker upp och faktiskt görs reklam om!

Sugen på mjukglass utan laktos

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy