Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi måste sköta oss mer själva

Nu ser man hur skört Sverige och Västeuropa är. Inte konstigt att våra bönder klagar på dålig lönsamhet när vi importerar nästan alla jordbruksprodukter från utlandet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Drivmedelspriserna har totalt spårat ur."

Bild: TT

Annons

Även om det kanske är billigare på kort sikt så ser vi nu hur det kan gå när det är krig i Ukraina. Eftersom Ryssland är inblandat blev det nästan en kollaps för övriga Europa på olja, gas och andra petrokemiska produkter som hamnade i fokus. Drivmedelspriserna har totalt spårat ur.

Det här märkte vi inte av under Jugoslavienkriget på 90-talet. Inget av värde kom tydligen därifrån!

Annons

Det har hänt en hel del sedan milleniumskiftet. Putin kom till makten, Kina har utvecklats något oerhört. Under tiden har Sverige lagt fler och fler ägg i fel korg. Fällan har nu slagit igen och oförskyllt dragit Europas kornbod Ukraina med sig i fallet. Gas, petroleumprodukter och eftertraktade metaller från Ryssland bannlyses, jordbruksprodukter från Ukraina har försvunnit på grund av kriget. Tekniska komponenter från Kina och Taiwan som till exempel halvledare är ständigt i farozonen, helt oberoende av Ukrainakriget.

Annons

Europa har helt enkelt satsat på fel häst och litat på sina leverantörer och skrivit fast sig i omöjliga kontrakt.

Vi i Europa måste bygga en ny industri och sköta oss själva, det är då ett som vi lärt oss under senaste året.

Donald T

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy