Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi vill ha tillgång till mobilen på lektionerna

Vi elever som går i högstadiet får inte ha mobilen på lektionerna vilket jag och många andra tycker måste ändras nu.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"För att lösa problemet, ge oss barn en chans att visa att vi kan ha mobilerna på lektionerna utan att de ska behövas samlas in varje lektion."

Bild: TT

Annons

För det första så är det bra att ha tillgång till sin mobil om det händer något och man måste ha hjälp från vårdnadshavare, till exempel om man skadar sig eller känner sig sjuk och måste hem.

För det andra så har man tillgång till att söka på saker mycket fortare och enklare än att söka på en skoldator/skolipad, en skolipad/dator som i alla fall vi har, är mycket segare än en mobiltelefon.

Annons

För det tredje så kan man lyssna på musik lite lätt i bakgrunden när man jobbar för att kunna skärma av oljud och prat vilket då kan leda till mer arbetsro om alla sitter tyst på sin plats och jobbar, samtidigt som de har tillgång till att lyssna på musik.

Annons

Nu kanske ni vuxna tänker att det inte kommer funka, att ingen kommer kunna koncentrera sig och att fel saker kommer göras på mobiltelefonerna och jag säger inte att det aldrig kommer att hända att någon kanske gör fel saker på mobilen någon gång, men om vi skulle få tillgång till mobilerna så skulle vi även jobba bättre, eftersom vi har tillgång till mer saker.

För att lösa problemet, ge oss barn en chans att visa att vi kan ha mobilerna på lektionerna utan att de ska behövas samlas in varje lektion. Om mobiltelefonerna missbrukas kan de tas ifrån eleven som missbrukat den, men om det funkar bra så tycker jag att eleverna från åk 7-9 ska få ha tillgång till sina telefoner.

Smilla Öhlund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy