Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Gävleprofilen gör drömplatta med amerikansk förebild han följt sedan ungdomen

"Nammu". Så heter jazz/dub-plattan som Gävlebasisten och betongarbetaren Ulf Ivarsson ger ut med den inom jazz- och även tidig hiphop legendariske Bill Laswell, den 27 maj. Det kan vi delvis tacka pandemin för.

Text: 

Lika som bär är ett klassiskt tidningsinslag. Är inte Ulf Ivarsson lite lik Peter Ericson i Modesty, ModX och Boogart? De är båda födda 1965, är från Gävle, har talets gåva och har även spelat ihop då Ivarsson spelade som inhyrd musiker med Modesty. Dock representerar de onekligen två vitt skilda delar av det musikaliska spektrat - Ivarsson instrumental musik som får ta tid och Ericson hits. Som Yang och Yin med andra ord.

Bild: Nils Palmeby

Annons

De gamla medlemmarna i Ivarssons första band - Gävlegruppen Quiet är bara några av alla som vill komma fram och hälsa på Ulf Ivarsson då han blir intervjuad innan sin spelning med Ossler på Musikhuset en torsdag i maj. Även mamma som bor kvar i Sätra hälsar glatt och hans moster berättar att Ulf Ivarsson började välja skivor baserat på etiketter han kände igen redan när han var två år.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan