Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Måste jag byta bank för att livet ska fungera?

Sverige är ett utvecklat land på många vis men när det gäller service från myndigheter och banker är det en katastrof. Jag har varit kund och fått min lön insatt på Swedbank under hela mitt yrkesliv. Som kassör för en förening fungerade även bankkontakterna hyggligt. Men vad händer nu?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Min reflektion är att banken helt glömt att vi är vanliga människor som är kunder och beroende av att kunna betala sina räkningar."

Bild: Arkivbild

Annons

Vår förening bytte kassör vid årsmötet i februari och vi kontaktade banken och fyllde i alla blanketter med uppgifter som erfordrades för att den nye kassören, det vill säga jag, skulle kunna få tillgång till kontot och betala löpande räkningar. Efter två veckor så händer inget och jag åkte personligen till banken i Tierp och undrar vad felet ligger. Jag får besked att alla papper är korrekt ifyllda och dosan för bytet av  kassör likaså. Däremot hade banken inte klarat av att ge kassören klarhetstecken i IT-banken men snart skulle det bli vår tur att bli betjänade.

Annons

Annons

I dag har det gått två månader. Ska jag ta av mina pensionspengar och betala fakturor som nu uppgår till cirka 20 00 kronor för att inte föreningen ska få straffavgifter för försenad betalning? Varje dag testar jag om den anonyme banktjänstemannen lyckats trycka på rätt knapp och ge mig behörigheten.

Min reflektion är att banken helt glömt att vi är vanliga människor som är kunder och beroende av att kunna betala sina räkningar. Men allt kan inte skötas med vår moderna IT-teknik utan man måste kunna få kontakt med en levande banktjänsteman även om man inte har miljonbelopp i aktier i Swedbank.

Här i Skutskär stängde Swedbank sitt kontor  och därefter Handelsbanken. I Tierp har man minimerat kundtjänsten till några timmar fram till 12.30. Vi får sämre och sämre service för varje år som går. Kommer Swedbank kompensera oss för de olägenheter vi har fått på grund av att banken inte kan sköta sitt jobb?. Måste jag byta bank för att livet ska fungera?

Marianne Nygren, Skutskär

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy