Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Som fattigpensionär frågar man sig vad som är fel

Jag har varit pensionär ett antal år och kommit ifrån arbetsmarknaden, det har jag insett nu. Emellertid följer jag med i politiken och samhällsutvecklingen och noterar det ständiga bråket inom bland annat sjukvården om löner och arbetsvillkor.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Lönerna måste nästan ha exploderat under några år medans vi pensionärer inte hängt med utan bara fått titta på."

Bild: TT

Annons

Lönerna måste nästan ha exploderat under några år medans vi pensionärer inte hängt med utan bara fått titta på. Gräver man lite djupare och googlar på vad en sjuksköterska tjänar ligger lönen mellan 33 600 till 37 420 kronor. Är man bemanningssköterska åker lönen upp  ännu högre. Ingenting av det duger utan de sjukskriver sig, säger upp sig eller flyttar till Norge där löneläget är ännu högre.

Annons

Annons

Googlar man på barnmorskor ligger lönen i Sverige på i snitt 42 000 kr/mån. Samma sak här, jobbar man som bemanningssköterska åker lönen upp med flera tusen. Även här säger många upp sig eller ”går in i väggen” alternativt flyttar till oljelandet Norge där löneläget ligger på 55 000 kr/mån i snitt. Som fattigpensionär frågar man sig, när man hämtat sig från chocken, vad är det som är fel här landet? Det kan då i alla fall inte vara lönen.

Mitt förslag är. Förstatliga sjukvården, lägg ner regionerna, omfördela pengarna. Likaså skolorna, förstatliga dessa omgående, och se över friskolereformen, den är fullständigt helrutten.

Det är ju uppenbart att fattiga landsortskommuner inte kan hänga med, likaså gäller det fattiga regioner. Det bildas ett A och ett B lag helt i onödan eftersom ingen vill ta i det. Göran Persson kanske hade fel trots allt i skolfrågan?

Hur många småpåvar finns det egentligen?

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy