Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Sverigedemokraterna höjer pensionerna

I april 2021 sträckte vi ut en hand till Socialdemokraterna om höjda pensioner. Den utsträckta handen valde Socialdemokraterna att spotta i. Ett år senare valde man att lägga fram ett eget pensionsförslag tillsammans med Vänsterpartiet.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jimmie Åkesson (SD), partiledare.

Bild: TT

Annons

Förslaget om ett ”garantitillägg” var ett hafsverk. Det träffade bara vissa grupper. Det undergrävde och komplicerade pensionssystemet. Garantitilläggets utformning gjorde att personer som arbetade längre plötsligt fick lägre pensioner. På grund av alla problem förknippade med garantitillägget lovade vi att undersöka möjligheten att skapa ett alternativt, bättre, förslag.

Annons

Det förslaget kan vi tillsammans med M, KD och L nu presentera. Totalt kommer närmare 15 miljarder kronor att gå till Sveriges pensionärer. Samtliga pensionärer kommer att få mer pengar i plånboken men framför allt kommer det gynna de pensionärer som har det sämst ställt.

Annons

I ett första steg kommer vi stärka grundskyddet genom att höja garantipensionen och konsumtionsstödet i bostadsbidraget. Pengarna kommer redan nu i höst och innebär närmare 1000 kronor mer i månaden. I ett andra steg sänker vi skatten för alla pensionärer från och med årsskiftet med ytterligare 200 kronor per månad. Och i ett tredje steg inför vi en ”gas” i pensionssystemet, det vill säga att överskotten inom pensionssystemet går till att höja pensionerna.

Detta är en bra reform som stärker pensionerna och bevisar att Sverigedemokraterna i alla samarbeten är en tydlig garant för svensk välfärd.

Jimmie Åkesson (SD)

Partiledare

Oscar Sjöstedt (SD)

Ekonomisk-politisk talesperson

Julia Kronlid (SD)

Socialförsäkringspolitisk talesperson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy