Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Med lite tålamod så kommer platsen att blomstra för fullt

Svar på insändaren "Är ni stolta över den sterila miljö ni skapat?" Camilla Dal

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det finns stora visioner för Boulognerbadets utveckling."

Bild: Arkivbild

Annons

Boulognerbadet invigdes 2015 med bland annat bryggbad, volleybollplaner, omklädningsrum och utegym. Området, där även Hälsans stig passerar, är välbesökt året om, speciellt under sommarhalvåret då platsen har blivit ett självklart besöksmål för många Gävlebor i olika åldrar.

Det finns stora visioner för Boulognerbadets utveckling. Förutom arbetet mellan gångvägen och kyrkogården som pågått sedan hösten 2021, finns planer på att anlägga ett familjebad med badstrand öster om badbryggan. I skrivandets stund pågår ett utredningsarbete inför att ansöka om tillstånd för vattenverksamhet (muddring för kommande strand och långgrunt bad), en ansökan som beslutas av Mark- och miljödomstolen.

Annons

Annons

Med en förmodad ökning av besökande barnfamiljer ser vi Boulognerbadet som en framtida mötesplats för flera åldergrupper. I och med badets fantastiska läge och närheten till stadskärnan dit många redan cyklar har vi satsat på fler cykelparkeringar, inte bara för traditionella cyklar utan för de populära lådcyklarna som nyttjas av många barnfamiljer. Fler cykelparkeringar är en viktig förutsättning för att främja det hållbara resandet till och från området. Boulognerbadet får också ny belysning för att öka tryggheten i området, ny utedusch, fler papperskorgar, nya informationsskyltar och en uppställningsplats för kioskverksamhet.

Boulognerbadet är också ett område för vila och rekreation. Utifrån vår vision samt inkomna önskemål från parkens besökare har vi utökat antalet parkbänkar, anlagt nya gräsmattor, föryngrat och planterat nya träd, buskar och perenner för att få större grönskande variation i området vilket på sikt gynnar den biologiska mångfalden. I nuläget så håller all växtlighet på att växa till sig, men med lite tålamod så kommer platsen i sinom tid att blomstra för fullt.

Läs mer om Boulognerbadet på www.gavle.se/boulognerbadet

Gävle kommun

Livsmiljö Gävle

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy