Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Jag förstår mig inte på Centern längre

Jag har tidigare röstat på Centerpartiet. Nu är det tveksamt, för jag förstår mig inte på deras politik längre.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Centern vill helt enkelt luckra upp vissa lagar som gör det lättare att bygga vid vatten."

Bild: TT

Annons

Det handlar om strandnära bebyggelser som de förespråkar. Det är ju ett ganska simpelt knep att ta till för att locka rika stadsbor att flytta ut på landet. Centern vill helt enkelt luckra upp vissa lagar som gör det lättare att bygga vid vatten. Fattiga landsortskommuner sväljer betet med hull och hår och jublar. Nu vänder avfolkningskurvan tänker de.

Annons

Det blir i så fall pensionärer och i bästa fall permanentboende som betalar skatt till kommunen. Men troligtvis bara fritidsboende och då betalar man skatt till hemkommunen. Barnfamiljer tveksamt. Kommunalskatten, kommunikationerna, bredband, servicen i allmänhet och det generella utbudet i samhället sätter stopp. Ungdomarna vägrar flytta med.

Annons

Att Centerpartiet driver detta förbryllar. Troligtvis tänker de att deras väljare, markägarna, att de ska få sälja en massa tomter. Att värna om oförstörd landsbygd har de tydligen glömt.

Om inte folk kan flytta ut på landet ändå, utan att ha balkongen hängande över strandkanten har man nog inte förstått sammanhanget. För landsbygden är det här helt förödmjukande. Centern borde veta bättre och göra det lättare för företagsetableringar istället och börja i den änden. Annars är jag rädd att det blir ett enda stort pensionärshem av allt, och vi säljer bort själva skälen.

Privat property, get off!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy