Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Nato skulle gått in i Ukraina och markerat sin närvaro

Jag har lärt mig nu att det är tillåtet att kriga, men det var svårt att få in i huvudet, speciellt här i Europa där man trodde att vi visste bättre. Räknar vi in Balkankriget så toppar vi listan av storkrig efter andra världskriget.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Men det som stör mig var att Nato så till den grad var så rädd för Ryssland att de tillät invasionen ske."

Bild: TT

Annons

Det är bara att starta ett krig om man känner för det tydligen. Har ingen betydelse om hur överlägsen man är, tvärtom, då blir slakten av människor rationell och fler viktiga logistiska mål kan förstöras på kortare tid.

Men det som stör mig var att Nato så till den grad var så rädd för Ryssland att de tillät invasionen ske. När ryssarna, som alla såg, hade en stor mobilisering strax norr om gränsen till Ukraina under en längre tid före den 24/2 där även Belarus var inblandat, då skulle helt sonika Nato gått in i Ukraina och markerat sin närvaro.

Annons

Annons

Att de föll för Putins hot har så här efteråt visat sig vara en katastrof och ett felbeslut. Kan förstå Natos resonemang till viss del, men ibland måste man nog tänka ett varv till, och i det här fallet gjort ett undantag. Natos eldkraft är vida överlägsen Rysslands, så det kanske hade räckt att mota bort dem vid Ukrainas norra gräns. Då hade blodspillan och förödelse undvikits till ett minimum. Nu vet man verkligen inte hur det här slutar. Visst gör Ukraina stort motstånd och man imponeras, men Ryssland äter sig in mer och mer trots Amerikas anonyma uppbackning.

Det måste kännas konstigt för Nato att bara ha hand om handräckningen till en icke Natomedlem, och inget mer! Det här räcker inte!

Lystring, skjut där och där, lycka till

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy