Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Föregå med gott exempel under skolutflykter

Varje vår ser jag skolklasser på cykeltur med sina lärare. Även förskole- och fritidsbarn på promenad med sina pedagoger.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag hoppas ni går igenom lite trafikregler på lektion innan..."

Bild: TT

Annons

Genom åren har jag alltid funderat hur de vuxna förbereder och tänker innan de ger sig ut på dessa skolaktiviteter i fråga om allas säkerhet. Jag hoppas ni går igenom lite trafikregler på lektion innan, men någon riktig trafikkunskap verkar inte hinnas med i dagens skola. Rätta mig om jag har fel.

De vuxna bär sällan hjälm vid cykling och tillåter även en del barn att vara utan hjälm och vid promenader så går de oftast på fel sida på cykel- och gångvägar. På cykelturer i skolans regi ska det vara hjälmtvång för vuxna som barn enligt min mening. Föregå med gott exempel kära ni.

Annons

Och vore det inte bra läge att lära ut betydelsen och peka på de runda blå skyltarna vid promenaderna och lära barnen reglerna dom gäller på gemensam gång- och cykelbana. Gå till vänster där. 

Inga pedagoger utan cykelhjälm

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy