Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Kina ska ju vara kommunistiskt styrt

Det är något jag inte förstår. Hur har Kina kunnat utvecklas så enormt  på bara några år om man ser det med västerländska ögon?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"När det visas bilder och reportage från Kina på tv är det svårt att skilja på om det är från USA eller från något annat rikt land."

Bild: TT

Annons

Det ska ju inte gå! Det är ju kommunistiskt styrt! Alla ska vara lika, det vill säga lika fattiga, ingen får sticka ut. Eller har jag missuppfattat allt? Man har ju lärt sig sedan barnsben att avsky kommunismen, den fungerar inte, det är ju det enda man har hört.

När det visas bilder och reportage från Kina på tv är det svårt att skilja på om det är från USA eller från något annat rikt land. Tjusiga bilar av senaste modeller, hur många bilar som helst, skyskrapor i massor, fina vägsystem, fina välklädda människor. Senaste tekniken inom allting!

Annons

Annons

Det är en kapitalistisk revolution som skett under en kommunistisk regim. Hur nu det gått till? Vad man än reser i världen träffar man på kinesiska turister med hur mycket pengar som helst på de dyraste hotellen.

Värd för två OS, sommar och vinter under kort tid, och andra stora arrangemang förutom sport. Internationell investerare. Belackare säger. Majoriteten av kineser lever i fattigdom det är bara en tredjedel som har det bra. Kan så vara men det är 500 miljoner i så fall. Resten, en miljard står i väntrummet och vill vara med. Då har Kina definitivt intagit en förstaplats som den starkaste nationen inom nästan alla kategorier.

En sak till. När fullastade containerfartyg från Kina anländer till Nordamerika med varor seglar de tillbaka med tomma container! Det tycker jag säger en hel.

Är Mao Tse Tung stolt eller besviken?

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy