Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Rysslands oprovocerade angrepp på Ukraina måste sluta

Regional Musik i Sverige tar tydligt avstånd från Rysslands oprovocerade angrepp på Ukraina och dess befolkning. Handlingarna saknar respekt för människovärdet, mänskliga rättigheter och demokratin. Detta oprovocerade angrepp måste ta slut!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"För oss är det viktigt att skicka signaler att Rysslands oprovocerade angrepp inte kommer att tystna! Kriget måste ta slut."

Bild: TT

Annons

Våra tankar går till alla civila och till de konstnärer och kulturarbetare som vågar dröja kvar i landet. Våra tankar går även till de som tvingats på flykt. I krig är alltid civilbefolkningen förlorarna och till alla de ukrainska invånare som nu befinner sig mitt i kriget eller till de som nu lämnat kriget och förstörelsen uttalar vi vårt stöd.

Den fria kulturen och yttrandefriheten är en av den fredliga demokratins grundpelare och garanter. Konsten och kulturen hjälper oss också att skapa stabilitet och mening i en oviss tillvaro. Den konstnärliga friheten och allas rätt att uttrycka sig måste alltid försvaras.

Annons

Annons

Vi inom regional musikverksamhet har förhoppningen att Ryssland snarast avbryter sin militära aggression och att Ukrainas befolkning därefter får möjlighet och hjälp att bygga upp landet och sörja sina döda. Våra regionala musikinstitutioner kommer att göra allt vi kan för att på olika sätt stötta Ukrainas konstnärer, institutioner och kulturaktiva nu och i det framtida återuppbyggnadsarbetet.

För oss är det viktigt att skicka signaler att Rysslands oprovocerade angrepp inte kommer att tystna! Kriget måste ta slut.

Regional Musik i Sverige (RMS) är en nationell samverkansorganisation och kulturpolitisk aktör för landets 23 regionala musikinstitutioner. Tillsammans producerar våra medlemsorganisationer 13 000 konserter/föreställningar och programaktiviteter och når cirka två miljoner besökare per år.

För regional musik Sverige

Ninna Björby (S) Västerbotten ordförande

Gunn Öjebrandt (Kd) Örebro vice ordförande

Magnus Svensson (C) Gävleborg

Peter Högberg (S) Kalmar

Jan Carlsson (S) Musik i Syd

Maria Bronelius (C) Musik Hallandia

Leif Sandberg (M) Wermland opera

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy