Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Burgarboomen fortsätter med grön twist då Vigårda öppnar i Gävle

Tioårsjubilerande restaurangkonceptet Vigårda har hittills fyra enheter i Stockholm och en i Göteborg. På måndag 16 maj öppnar Gävles restaurang i samma byggnad som Echo och Neo Neo mittemot Pitcher's på Kyrkogatan. Franchisetagare blir också precis som på Pitcher's Berk Bozlak som numera skulle kunna kallas Gävles franchisekung.

Nikolaj Lund och Baracka Luke jobbar i servisen, Jimmy Lindblad är kock, Hanna Wästgårds och Vendela Englund servispersonal på nya Vigårda i Gävle som öppnar måndag 16 maj 2022. Jimmy Lindblad jobbade innan på Burger King i Tönnebro, men här kommer han att laga maten från grunden.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Vigårda är en restaurangkedja som startades 2012 av stjärnkockarna Melker Andersson uppvuxen i Forsbacka och Daniel Coyet där den senare inte är aktiv i bolaget längre. Melker Andersson är en så kallad silent partner vilket innebär att han inte är involverad i själva driften utan endast investerar och äger. Sedan 2019 ingår Vigårda i koncernen Brasserigruppen och det var även det året som de operativa cheferna Jenny Haglund och Antonio Stefanidis började i företaget.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan