Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Hur tryggt känns det med klotter?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Klotter är skadegörelse, precis som att slå sönder en ruta eller förstöra privat/offentlig egendom." Foto: Per Johansson

Annons

Sandviken har gjort helt rätt att besluta om sanering av klotter och att det ska bort omedelbart. All heder åt politiker som lyssnar på invånarna! Tro mig; ingen medborgare vill ha klotter in på sin knut. Det är en trygghetsfråga.

Klotter är skadegörelse, precis som att slå sönder en ruta eller förstöra privat/offentlig egendom. Hur tänker man som turist när man kommer till Gästrikland, inte bara Gävle men även orter såsom Ockelbo, Hofors, Storvik och ser fullt med klotter på byggnader, elskåp, staket och så vidare?! Jag skulle tänka mig för både en och två gånger innan jag skulle stanna och bevista de platserna både som turist och framtida invånare. Som företag skulle jag fråga mig om kommunerna försäkrar tryggheten för invånarna. Att tillåta klotter är ett tecken på svaghet från ordningsmakten. Vad kan tillåtas sen?

Annons

Annons

Nu när detaljplaner ska uppdateras borde olagligt klotter tas upp som ett samhällsproblem och som inte ska tillåtas en tum. Det ska inom ett fåtal dagar avlägsnas. Det parti som tar upp detta först kommer vinna röster.

Klottret ska bort

Annons

Annons

Till toppen av sidan