Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Vidya, 44, spelar sin platta på Spegeln – om mamman hon hittade sent i livet

Återvändande Gävlebon Vidya Sundberg är aktuell med sitt första album på elva år - "The Papillon". Releasefest blir det på Skottes Musikteater den 19 maj, vilken ingår i en stödkonsert för Ukraina tillsammans med teatern. Plattan kretsar kring sökandet efter hennes biologiska mor, som hon fick ett drygt år tillsammans med innan mamman avled.

Vidya Sundbergs röst är mörk i stil med Nina Simone, men hon erkänner att det inte är en sångerska hon själv har lyssnat på, utan att det var Billie Holiday i samma gigantliga, som spisades hemma i hennes ungdom.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Vi har tidigare berättat om bakgrunden till skivan "The Papillons" tillblivelse i hur den återvändande Gävlebon Vidya Sundberg efter många år slutligen hittade sin biologiska mor Shanta Bajirao Wagh i Indien. Skivan "The Papillon" som Sundberg släppte 29 april är en konceptskiva som helt kretsar kring den biologiska modern, sökandet och sörjandet efter henne. I 40 år var de i från varandra, innan de återförenades i verkliga livet 7 maj 2017 och fick ett drygt år tillsammans innan mamman avled 31 augusti 2018. Mycket av albumet har skrivits från och med att letandet drog i gång på allvar 2015.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan