Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Vidya, 44, spelar sin platta på Spegeln – om mamman hon hittade sent i livet

Återvändande Gävlebon Vidya Sundberg är aktuell med sitt första album på elva år - "The Papillon". Releasefest blir det på Skottes Musikteater den 19 maj, vilken ingår i en stödkonsert för Ukraina tillsammans med teatern. Plattan kretsar kring sökandet efter hennes biologiska mor, som hon fick ett drygt år tillsammans med innan mamman avled.

Text

Vidya Sundbergs röst är mörk i stil med Nina Simone, men hon erkänner att det inte är en sångerska hon själv har lyssnat på, utan att det var Billie Holiday i samma gigantliga, som spisades hemma i hennes ungdom.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Vi har tidigare berättat om bakgrunden till skivan "The Papillons" tillblivelse i hur den återvändande Gävlebon Vidya Sundberg efter många år slutligen hittade sin biologiska mor Shanta Bajirao Wagh i Indien. Skivan "The Papillon" som Sundberg släppte 29 april är en konceptskiva som helt kretsar kring den biologiska modern, sökandet och sörjandet efter henne. I 40 år var de i från varandra, innan de återförenades i verkliga livet 7 maj 2017 och fick ett drygt år tillsammans innan mamman avled 31 augusti 2018. Mycket av albumet har skrivits från och med att letandet drog i gång på allvar 2015.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på gd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan