Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Lämna inte Svenska kyrkan!

Det är lätt att bli upprörd över de planer som finns att sälja Strömsbro församlingshus, Böna kapell och Tomaskyrkan med församlingshem. Det är lätt att i protest mot dessa planer säga upp sitt medlemskap i Svenska kyrkan. Det är en begriplig reaktion.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Det är lätt att bli upprörd över de planer som finns att sälja Strömsbro församlingshus, Böna kapell och Tomaskyrkan med församlingshem."

Bild: Arkivbild

Annons

Men för varje medlem som lämnar Svenska kyrkan i protest mot ett dåligt beslut minskar ju inkomsterna. Därmed ökar förstås riskerna att det blir nödvändigt att sälja.

Så vi vill vädja: Lämna inte Svenska kyrkan!

Du som vet hur mycket viktig verksamhet som finns i Strömsbro och i Tomaskyrkan – engagera dig för att de ska kunna vara kvar! Du som deltagit i ett fint dop, njutit av en konsert eller fått samtal med en professionell själavårdare vet en del om vad Svenska kyrkan i Gävle erbjuder. Det finns så mycket mer! Praktiskt taget allt är gratis. Det finansieras solidariskt av alla medlemmar.

Annons

Annons

Du som vill och kan: Engagera dig för att hitta lösningar, så att församlingshuset i Strömsbro, Böna kapell och Tomaskyrkan med församlingshemmet med all den viktiga verksamhet som finns där kan finnas kvar – och utvecklas. Du som förstår det här, men inte vill eller kan engagera dig: Bidra med din medlemsavgift – den gör skillnad.

Lämna inte Svenska kyrkan! Kom med och delta i verksamheten – det finns så mycket att välja på! Bli medlem och upptäck att Svenska kyrkan har så mycket att ge! www.svenskakyrkan.se/gavle

För styrelsen i Partipolitiskt Obundna i Svenska kyrkan (POSK) i Gävle

Curt-Ingvar Hamrén

Boel Johansson

Elenor Kallberg

Erik Tiveskog

Annons

Annons

Till toppen av sidan