Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Ni som kan, ställ bilen och cykla eller åk kollektivt istället

Har ni märkt hur mycket bilar det är i Gävle? Rondeller korkas igen, för att inte tala om trafiken till och från våra köpcentra. Vi vet alla att utsläppen måste minska. Gävle kommun har gjort mycket men det behövs mer för att uppnå beslutade klimatmål.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Alla kan inte cykla av olika anledningar, och all respekt för det, men många kan."

Bild: TT

Annons

Nu är det vår, och hög tid att ta fram cykeln. Alla kan inte cykla av olika anledningar, och all respekt för det, men många kan. Bilresor är ofta korta och i många fall sitter vi ensamma i bilen. Jag tycker det är hyfsat bra med cykelvägar i kommunen, men en sak saknar jag. Trygga och säkra parkeringsanläggningar för cyklar och mopeder. För pendlare som skulle vilja ställa cykeln över natten utan att riskera att den blir stulen. Se på Uppsala. Försäkringsbolagen kanske vill vara med och sponsra en övervakningskamera, vad vet jag?

Annons

Annons

Vissa säger att vad vi än gör i Sverige är ett piss i havet jämfört med de globala utsläppen. Sant, med det argumentet håller inte. Vi måste, likt vårens myror, alla hjälpa till att dra vårt lilla strå till stacken. Det ger oss dessutom fysiskt och psykiskt välmående, som en extra bonus till oss själva. Jag tycker vi gott kan skämmas i den rika världen om vi skyller på någon annan och fortsätter som vi gör.

Tomas Falk i Valbo

Annons

Annons

Till toppen av sidan