Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Det skulle vara trevligt om det kunde bli normala relationer

Såg ett reportage på tv som handlade om Villmanstrand i Finland. Staden som har cirka 75 000 invånare och ligger intill gränsen mot Ryssland omkring tio mil från storstaden Sankt Petersburg som har 5,5 miljoner invånare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Men bara för att Finland går med i Nato behöver ju inte det i sig betyda ett totalstopp för turismen, då måste man ha tänkt fel."

Bild: TT

Annons

Lika mycket som hela Finland, som också har 5,5 miljoner invånare totalt i hela landet! Så man förstår att borgmästaren i Villmanstrand är lite orolig för uteblivna turistintäkter. Villmanstrand har ju ett drömläge om man vänder på det, kan bli hur bra som helst om relationerna stabiliseras.

Men bara för att Finland går med i Nato behöver ju inte det i sig betyda ett totalstopp för turismen, då måste man ha tänkt fel. För trots allt skulle det väl vara trevligt om det kunde bli normala relationer inom allt, ungefär som det var under president Gorbatjovs och president Jeltsins korta regeringstid, med normala gränsövergångar och visumregler.

Annons

Annons

Avbryter Ryssland kriget nu och sköter sig och Putin elimineras och det får gå en tid kan läget på sikt normaliseras. För det är ju inte det stackars kuvade ryska folket vi är förbannade på, utan något som stavas Kreml och speciellt Vladimir Putin.

För trots allt vore det väl trevligt om man kunde haka på husvagnen och ta Rysslandsfärjan för en shoppingtur till Sankt Petersburg och Moskva. För att därefter avsluta med en naturvandring i Uralbergen innan hemfärden, helt då naturligtvis utan risk för att bli rånad, nedslagen och ännu värre ihjälskjuten?

Ser framtiden an, det finns hopp

Annons

Annons

Till toppen av sidan