Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Insändare
Jag tror att det är pengarna som styr

Det är med en rynka i pannan man läser om avhoppen från landslaget. För att inte bli för detaljerad, detta är inte bra. Man undrar vad det handlar om egentligen, trots att de utförligt dokumenterar detta.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Min teori är att de fokuserar på långloppsåkarna och deras inkomster."

Bild: TT

Annons

Fråga, blev Charlotte Kalla bättre när hon gjorde samma sak? Nu gäller det Linn Swahn, Frida Karlsson och Maja Dahlqvist. Våra absolut bästa!

Jag tror i alla fall att det är pengarna som styr. Min teori är att de fokuserar på långloppsåkarna och deras inkomster. De, som man inte vet om de är fågel eller fisk! I deras fall kan man lika gärna heja på en norsk, finsk eller vilken nationalitet som helst, det är bolagsnamnet de har på tävlingsdräkten som styr. Slår det igenom på vanlig skidåkning då är sporten död.

Annons

Annons

Kommande säsong, som dessutom är ett VM-år, kommer våra damer oavsett att skörda stora framgångar, eftersom ryskorna och belarurskorna inte får vara med, och de två bästa norskorna lagt av, som till exempel Johaug. Om det inte är någon dold schism inom förbundet är det här en farlig väg att gå. Detta gäller inte herrarna, de får vara glad om de över huvudtaget platsar.

Ser fram mot ny säsong trots allt

Annons

Annons

Till toppen av sidan