Annons

Annons

Annons

krönikaValet 2022

Katarina Ekspong
GD satsar på unga väljare – öppnar sajten för alla mellan 18 och 25 år

Ska du rösta för första gången i år? Då kan du få en gratis prenumeration på Gefle Dagblad.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Med tre månader kvar till valet den 11 september blir det fritt fram att läsa gd.se för alla förstagångsväljare. Vi släpper allt innehåll på vår sajt fritt för att unga mellan 18 och 25 år ska få chansen att hålla sig informerade. Något som är extra viktigt i valtider.

Här kan du starta en tre månaders gratis prenumeration på Gefle Dagblad.

Förstagångsväljare kan läsa gd.se och GD:s nyhetsapp gratis fram till valdagen 11 september.

Annons

Annons

Att så många som möjligt röstar är en avgörande faktor för hur väl demokratin fungerar. Som ung väljare kan det vara extra svårt att hänga med i debatten och att förstå de stora valfrågorna.

Väljarna mellan 18 och 25 år är många, totalt finns 430 000 förstagångsväljare i Sverige. Ni som kan rösta för första gången i år utgör 5, 7 procent av väljarna. Och vi vet att era medievanor skiljer sig från äldre och att ni ofta inte har en tidningsprenumeration eller betalar för innehållet på en nyhetssajt. Vi vet att många av er är samhällsengagerade, nyfikna och vill veta mer vad som händer både lokalt och i omvärlden och att intresset att informera sig inför valet är stort.

Journalistiken som bevakar och ger förståelse inför valet får man bäst genom lokala medier. Det är en fråga om demokrati – vi vill att ni förstagångsväljare ska få möjlighet att testa vår produkt och ta del av vår journalistik för att kunna göra medvetna val i höst.

Därför erbjuder Gefle Dagblad dig mellan 18 och 25 år en gratis prenumeration så du kan läsa alla våra lokala nyheter från och med i dag.

Som alltid hårdbevakar tidningen de lokala frågorna. Vi har en oberoende rapportering som är faktabaserad och källkritisk. Vi låter många röster komma till tals, både väljare och politiker får utrymme i debatten.

Annons

I nyhetspaketet du erbjuds, som kallas Digital, får du allt innehåll på gd.se och i nyhetsappen, som laddas ner i Appstore och på Google Play.

Annons

Prenumerationen avslutas efter kampanjperioden. Erbjudandet gäller endast privatpersoner mellan 18-25 år och därför behöver du fylla i ditt personnummer.

Erbjudandet gäller från idag, 11 juni, och tre månader framåt. Alla som är mellan 18-25 år har möjlighet att läsa gratis fram till valdagen.

Välkommen!

Katarina Ekspong, chefredaktör Gefle Dagblad hänger här på tidningens första förstasida, från 1895. Nu läser många oss digitalt istället för som papperstidning.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan