Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Ibland lägger de fram förslag som är bra

Vänsterpartiet kommunisterna var snabb med att byta namn efter Sovjetunionens fall av någon anledning.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag har aldrig och kommer inte i framtiden heller att rösta på partiet."

Bild: Arkivbild

Annons

Då var det slut med att årligen åka över till Sovjetunionen och Warszawapakten och dricka vodka. Hermansson och Werners namn städades snabbt undan. Schyman och Ohly fanns också med i bakgrunden. Numera heter de Vänsterpartiet och styrs av en kvinnlig partiledare som heter Nooshi Dadgostar. De är således inte kommunister längre, utan vänsterpartister, trots att många gamla fullblodskommunister hänger kvar i partiet och som inte dött ut än.

Annons

Annons

De ligger och pendlar runt åtta procent av väljarskaran. Jag har aldrig och kommer inte i framtiden heller att rösta på partiet. Men ibland lägger de fram förslag som är bra, och minimerar segregationen. Som att stoppa marknadshyror, till exempel, och en annan sak, de viker inte ner sig mot socialdemokraterna heller.

I samma veva lade de fram ett förslag att de pensionärer med absolut sämst pension skulle få en tusenlapp extra netto varje månad. Två förslag som låter bra tycker jag.

Motförslaget från det blå lägret är lite olika, men de vill att även en direktör från Djursholm ska få en pensionsförstärkning! I demokratins och rättvisans tecken. Troligtvis då till någon nolltaxerare som inte har det för fett. Man tar sig för pannan! Går detta igenom  då undrar man vart vi är på väg.

Copernicus

Annons

Annons

Till toppen av sidan