Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Ryssland – detta falska land

Utrikesminister Lavrov är i Turkiet för att förbereda fri lejd för ryska fartyg att segla ut i Medelhavet som om inget hänt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Hade väl aldrig trott att rädslan för Ryssland kunde vara så stor."

Bild: TT

Annons

De säger att de vill leverera spannmål för att undvika massvält och en världskris. Det låter väldigt omtänksamt men Lavrov glömde att säga att de stulit allt från Ukraina.

I dagarna presenterade Putin sin nya folkräkning och stoltserade med att Ryssland ökat med två miljoner. Men även han glömde säga att ökningen kom från annekteringen av Krim. Alltså var det ukrainare han menade.

Annons

Nu har det snart gått fyra månader sedan kriget startade. Nato har verkligen ett stort tålamod, likaså EU. De verkar vara livrädda att ens tänka tanken, inte en tendens till medlemskap från något håll kunde skönjas från Bryssel. Varje dag och varje timme dör oskyldiga, och infrastruktur och byggnader förvandlas till skrot. Minor läggs ut både till sjöss och på land. Människor flyr inom landet och till andra länder. Farsoter breder ut sig, stora städer finns inte mer.

Det är nog nu Nato, släpp prestigen och gör något vettigt. Hade väl aldrig trott att rädslan för Ryssland kunde vara så stor.

Storljugarlandet nummer ett

Annons

Annons

Till toppen av sidan