Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Man måste vara frisk för att vara sjuk

Vi bor i Bomhus och tillhör Bomhus Hälsocentral. Vi är inte såna som ringer till Hälsocentralen om det inte är väldigt nödvändigt. När man ringer så får man vänta på att få komma till en läkare cirka en månad. Det är lång tid när man har hemska smärtor. När man väl kommer till en läkare på Bomhus Hälsocentral så hoppas man väl att man som läkare ska gå till grund med vad smärtorna kommer ifrån.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vad är det egentligen för sjukvård vi har nu för tiden?"

Bild: TT

Annons

Det skrivs ut en massa mediciner, men man följer inte upp med patienten om dessa mediciner har gjort verkan. När det gäller mig så har jag haft dessa smärtor i flera år, men man hittar inga fel på mig. Men något fel måste det väl ändå vara eftersom jag har sådana hemska smärtor varje dag.

Vid några tillfällen har smärtorna varit outhärdliga, det vill säga kraftigare än vanligt i flera timmar större delen av natten. Vid detta tillfälle ringde vi till 1177 vid sextiden på morgonen. Där sa man att vi skulle åka till akuten direkt. När vi kom till akuten så sa sjuksköterskan där att jag skulle ringa till Hälsocentralen. Vi påtalade att där har jag varit flera gånger tidigare och de hittar inget fel på mig och dessutom så får man ingen tid samma dag. Jag påtalade för sjuksköterskan att jag hade hemska smärtor, och fick till svar… - Vad ska vi göra? Vi är inga utredare här. Du får ringa till Hälsocentralen.

Annons

Annons

Vi berättade att vi ringt 1177 och att de sagt att vi skulle åka till akuten. Sjuksköterskan svarade... -Att de kan inte dom bestämma. När vi kom hem ringde jag Hälsocentralen, men då var dagens kvot redan nådd så då skulle jag återkomma nästkommande vardag. Skulle det vara en fredag så får man snällt vänta till måndag och sedan tar det en månad för att få en tid hos läkare på Bomhus Hälsocentral. Vid nåt tillfälle sa läkaren att en månad är snabbt ändå för att få en tid. Det finns en del som får vänta ännu längre. Det är jäkligt lätt för en läkare att avfärda en patient på detta sätt.

Vid ett annat tillfälle skrevs det till slut ut en remiss till Gävle sjukhus. Nästan ett års väntan för att få komma till den läkaren där. Och sedan skulle det dröja tills en utredning skulle göras.

Vad är det egentligen för sjukvård vi har nu för tiden? Det finns ju ingenting som fungerar längre. Hur sjuk ska man vara för att få komma akut? Patienter hinner ju dö innan de får hjälp. Jag orkar inte ha det så här längre.

Otrygg

Annons

Annons

Till toppen av sidan