Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
För oss parkofiler blir områdets kulturella själ förändrad

Halva första sidan av GD den 15 juni visar en bild över vårt nya "beach center", ett nytt Boulognerbadet försedd med texten "Grått ska bli grönt". Med sanningen överensstämmande? Vet inte, men jag tvivlar då övertygelseformen påminner om Putins försök till övertygelse, Ukraina finns inte.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Boulognerskogen är för Gävle en sinnenas trädgård värd att fredas från urbanisering."

Bild: Arkivbild

Annons

Cykelställ, bänkar, soptunnor och utedusch ingår enligt artikeln i områdets komplettering. Korvkiosken får än så länge bida sin tid, men visst det korta avståndet till den nya golfbanan gör de ekonomiska förutsättningarna lockande. Min åsikt är att området var grönare förr. På den tiden behövdes inga cykelställ, då cyklar var sällsynta i parken. Syftet till förändringen är troligare att locka en annan publik än den som tidigare avnjutit området. Kanske kan man locka Stortorgets soldyrkande ungdomar till badet. Det kräver nog byggnation av scen för musikuppträdande.

Annons

Annons

För oss parkofiler som söker frid blir områdets kulturella själ förändrad. Tyvärr, även om syftet sägs vara att öka den biologiska mångfalden. Sakta tycks vi vara på väg att äta oss in i Boulognern, det vackraste våra förfäder efterlämnat som gåva åt kommande generationer. Jag har skrivit  insändare tidigare i GD  till försvar för bevarande av  Klockgjutareparken och Sofiaparken med sin kulturrelikt det hundraåriga äppelträdet. Hus ersatte här grönområden. Boulognerskogen är för Gävle en sinnenas trädgård värd att fredas från urbanisering.

Sådan är min åsikt vilket inte delas av stadsplanerare. Därför lämnar jag mitt förslagsgivande lydande Oscar Wildes insikt. "Det enda man kan göra med goda råd är att lämna dem vidare. Själv har jag aldrig någon nytta av dem".

Ove Lennström 

Annons

Annons

Till toppen av sidan