Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
De anställda har nog mycket att komma med om bara någon lyssnar

Så har det hänt igen! En ytterst kompetent läkare har valt att avsluta sitt arbete inom Region Gävleborg på grund av brister i organisation och struktur. För några år sedan hände samma sak med en infektionsläkare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Under alla år jag jobbat har aldrig någon i ledningen frågat oss på golvet om vi har förslag på vad vi vill förändra för att arbetssituationen ska förbättras."

Bild: Arkivbild

Annons

Psykvården är under all kritik. Primärvården är i kris, där också många i personalen väljer att gå över till andra arbetsgivare.

Pensionärer som kan hjälpa till väljer att vara ledig under sommaren då de inte får den lön de är värda. Men ändå säger regionledningen att patientsäkerheten inte är hotad! Vad tycker de som tvingas söka vård? Känner de sig trygga?

Annons

För att täcka vårdbehov erbjuds "sommarmorot" men hur blir det när de ledigheterna ska tas ut? Ska de täckas av hyrpersonal? Vad gör ledningen? Har man tänkt på hur man får behålla befintlig personal? Vad gör man för att få Region Gävleborg bli en attraktiv arbetsgivare? Hur kan arbetsmiljö och löner få oss att vilja jobba kvar? 

Annons

Har man tagit reda på hur de privata vårdcentralerna fungerar och varför deras personal stannar? 

Under alla år jag jobbat har aldrig någon i ledningen frågat oss på golvet om vi har förslag på vad vi vill förändra för att arbetssituationen ska förbättras. De arbetande anställda har nog mycket att komma med om bara någon lyssnar. Att anställa ny personal tar tid och är kostbart, för att inte tala om vilken kompetens som försvinner. 

Skulle gärna önska svar från ledningen, konkreta svar, inget bl-ha svar. 

Önskar er alla en trevlig sommar. 

Sigrid

Annons

Annons

Till toppen av sidan