Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Demokratisk styrning av vården, tack!

Vi i Sjukvårdspartiet Gävleborg ser mycket positivt på att den ledande socialdemokratiska regionpolitikern Jan Lahenkorva (S) i en insändare den 1 juni 2022 förklarar att ”... vi ska ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden”.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Något demokratiskt ledarskap från det socialdemokratiska hållet i Region Gävleborg har vi knappt märkt av..."

Bild: Arkivbild

Annons

Bra! Vi håller helt och fullt med. Vi folk- och/eller förtroendevalda måste ta vårt demokratiska ansvar och leda sjukvården. Där är vi helt eniga med Jan Lahenkorva (S). Enda smolket i bägaren är väl då att detta uppvaknande från regionens socialdemokrater kom först efter att nästan hela mandatperioden har gått.

Något demokratiskt ledarskap från det socialdemokratiska hållet i Region Gävleborg har vi knappt märkt av: ta bara det sätt de har hanterat de motioner, eller förslag som det egentligen är, som inkommit från oss i oppositionen. Åratal har Lahenkorvas (S) kamrater tagit på sig att få fram våra ärenden till regionfullmäktige.

Annons

Annons

Under den gångna mandatperioden har de styrande inom S, C, Mp och V likt gräddstinna bondkatter legat på rygg och upprepat mantrat ”tillitsbaserad styrning” samtidigt som det dansats hälsingehambo friskt på borden! Nej, Jan Lahenkorva (S), ska ditt tal om demokratisk styrning av sjukvården få någon som helst trovärdighet så får du nog gnugga ur ögonen och komma in i matchen.

Region Gävleborg behöver en sund demokratisk styrning – vården kommer inte att klara av fyra år till av icke-styrning.

Ta parti för sjukvården i regionvalet 2022!

Fredrik Röjd

Sjukvårdspartiet Gävleborg

Annons

Annons

Till toppen av sidan