Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Gävleborgs ambulans bland den bästa i landet

Fredrik Röjd och Sjukvårdspartiet Gävleborg påstår i en insändare, Vi har mycket duktig ambulanspersonal inom vår region, att ambulansberedskapen i Gävleborg skulle vara särskilt dålig.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"I själva verket har Gävleborg en av landets snabbaste utryckningstider."

Bild: Arkivbild

Annons

I själva verket har Gävleborg en av landets snabbaste utryckningstider. Och att i ett så stort län som Gävleborg har lite längre tider än exempelvis Halland (0.4 minuter långsammare i snitt) är kanske inte så konstigt. Gävleborg har dessutom klättrat från landet sjunde snabbaste utryckningstider 2018 till landets andra snabbaste 2020. Så att utmåla just ambulansen som något krisande stämmer helt enkelt inte.

Annons

Annons

Miljöpartiet de gröna Gävleborg vill fortsätta den goda utveckling som ambulanssjukvården har. Tillgången till en god akutsjukvård ska vara jämlik i hela länet. Det finns fortfarande saker att utveckla i Gävleborg för att alla ska få en god tillgång akut vård. Exempelvis behöver akutpsykiatrin utveckla fler mobila lösningar. Det görs bäst genom att bland annat ambulansens medarbetare ges större ansvar. Inte genom att svartmåla.

Madelene Håkansson (MP)

regionrådskandidat

Annons

Annons

Till toppen av sidan