Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Har prover tagits överhuvudtaget?

Läser om ”sulfidjord” som ”upptäckts” vid grävandet av grunden för det onödiga miljardbygget, byggmaterial har stigit med 55-80 procent i pris sedan bygget startade, stål med 75 procent vid Slottstorget!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Upptäcktes inte detta när den arkeologiska utgrävningen gjordes på den del av kvarteret som var p-yta (en fjärdedel av kvarteret) innan bygget påbörjades?"

Bild: Ingela Östlund

Annons

Det hela är mycket märkligt eftersom det fanns garage under vårt bibliotek, att man för 57 år sedan inte upptäckte den jorden när man byggde Böndernas hus.

Åter är frågan. Varför? Upptäcktes inte detta när den arkeologiska utgrävningen gjordes på den del av kvarteret som var p-yta (en fjärdedel av kvarteret) innan bygget påbörjades?

Jorden vid grävningarna var svart/blå, trodde det var blålera, tydligen inte. Var inga av Gävle kommuns byggnadsnämnds-”experter” på plats och tog prover, borrades det inte provhål före byggets påbörjande överhuvudtaget och testades?

Annons

Annons

Hur är det vid Läkerol och Philipssons-tomten, det stod under vatten för 350 år sedan ända sedan Inlandsisen smälte, måste vara lika ”sulfidjord” där och på Alderholmen. Har prover överhuvudtaget tagits eller har det tystats ner och bara fyllts över?

Nu har ”sulfidjorden” legat där sedan tidernas begynnelse utan att gjort skada så varför överhuvudtaget börja gräva där?

Ändra ritningarna kostar bara lite datortid, behövs inget parkeringsutrymme under ett så kallat bibliotek, de boende vid Läkerol har inget i bostadshusen så varför ska en arbetsplats ha det, ingen kommer att bo i huset.

Frågande skattebetalare

Annons

Annons

Till toppen av sidan