Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vem som helst får använda elsparkcykel

Vi som har körkort har ju även genomgått en teoretisk utbildning om vilka lagar och regler som gäller i trafiken.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Många barn har insett fördelen med att kunna hyra en elsparkcykel."

Bild: Arkivbild

Annons

När det gäller elsparkcykel så behövs inte någon sådan. Vem som helst får använda elsparkcykel. Det krävs inget "körkort".

Många barn har insett fördelen med att kunna hyra en elsparkcykel. Dom behöver inte vänta tills dom fyllt 15 år för att köra ett motorfordon. Den är kul att köra och att det finns plats på den så en kompis (eller två) kan samåka, det spar pengar och är klimatsmart. Barnen behöver inte tänka på att låsa eller vara försiktig om den hyrda elsparkcykeln. De kan bara släppa den när dom kommit fram till sitt mål.

Annons

Annons

Det är fantastiskt hur uppfinningsrika barnen är till exempel att i vägkorsningar köra kortaste vägen, nämligen diagonalt och slippa rött ljus.

Att köra flera i bredd, så barnen kan prata med varandra utan att behöva skrika.

Snabbaste underlaget att köra på med elsparkcykel är asfalt. Vi som promenerar på gång och cykelvägar får ta ett steg ut på gräset när vi möter dom för det går ju lika lätt att gå på gräs som på asfalt, det går trögt att köra elsparkcykel på gräs.

Vi som har körkort och är "trafikutbildade" måste hjälpa och underlätta för barnen så dom kan fortsätta vara barn och få åka elsparkcykel. Barnen är ju vår framtid.

75plussare

Annons

Annons

Till toppen av sidan