Annons

Annons

Annons

Annons

Valbo

Läsartext
Fullt hus hos Lundgrens på midsommarafton

Längtan att åter få fira midsommar tillsammans var stor hos de som samlades vid Lunds Bonde och Utanvessareförenings gammelgård Lundgrens på midsommarafton.

Detta är en läsartext.

Dans kring stången i värmen.

Annons

Dagen började med att ett stort antal medlemmar klippte björkris och plockade blommor som midsommarstången kläddes med under Magnus Bokedals ledning. Med allt på plats så var det skönt att i det varma vädret få några timmars vila inför eftermiddagens firande.

Ett firande som inleddes med att den lövade stången bars fram och restes till tonerna av Ivan Jakobssons dragspel och handfast klappande av de över 200 besökarna som infunnit sig på Lundgrens för att åter igen få fira midsommar tillsammans. Ringar med dansande barn och vuxna bildades runt stången och dansen satte snart fart där Ann-Louise Murén Tysklind stod för ledningen och Ingrid Hellman för sången ackompanjerad av Ivans dragspel. De som inte orkade dansa vandrade runt bland de olika lottstånden eller besökte serveringen för att sedan söka sig till skuggan för att njuta av en kopp kaffe eller en läsk.

Annons

Annons

Kenneth Andersson

text och foto

Samling på Lundgrens.

Ingrid Hellman och Ivan Jakobsson.

Stången kläs med björkris och blommor.

Annons

Annons

Till toppen av sidan