Annons

Annons

Annons

Insändare
Sluta lyfta allt negativt kring Sommarglädje!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Från GD:s reportage om Sommarglädje i början av juni.

Bild: Erik Wikström

Annons

Vi måste sluta med allt negativt via medier och så vidare angående Sommarglädje.

Så extremt tråkigt att det som gått snett ska lyftas, varför inte lyfta allt det positiva? För mycket såna saker finns det!

Thomas och Tomas lägger ner så otroligt mycket jobb, ni ska bara fatta. (Jag jobbar på Sommarglädje några veckor). De är människor dom med och fel kan uppstå.

Stor eloge till dem, de gör verkligen allt för att era barn mellan förskoleklass och årskurs 6 ska få ha en extremt rolig sommar! Min syster tog ett år på sig att våga gå, men när hon tog mod till sig så ville hon gå en vecka till. Och mina föräldrar pratar om hur mycket hon växt under dessa veckor.

Annons

Att det uppstår fel när det är 1 000 barn som ska få ha en rolig vecka på Testebovallen och på aktivitetshus är inte konstigt, men att det blir fel är ju aldrig meningen. Absolut ingen vill att det ska uppstå fel.

Annons

Men så klart, fel händer och man lär sig av misstagen. Hela organisationen ska nu i fortsättningen vara extremt uppmärksam och ännu mer noggrann för att inget mer ska gå fel.

Sommarglädje är ett stort arrangemang i Gävle, fem veckor av massa skoj under sommaren. Lyft det också!

Återigen stort tack för allt ni gör för hela Gävle och alla barn som går på detta, det är obegripligt att ni orkar! Stora eldsjälar för hela organisationen verkligen.

Märta Molander

Svar direkt: Vi har skrivit positiva reportage om Sommarglädje

Gefle Dagblad skrev ett stort och glatt reportage angående Sommarglädje i fjol. Vi har dessutom skrivit om en satsning av Thomas Östergren vid Testebovallen i år. Det var en helsida i tidningen och ett bildreportage på sajten för mindre än tre veckor sedan. Så ja, Gefle Dagblad har haft positiva vinklar om just Thomas Östergrens verksamhet flera gånger, och dessutom alldeles nyligen. Men nej, Gefle Dagblad kommer inte att sluta skriva om andra nyheter för det, om fel begås som vi bedömer har nyhetsvärde.

I detta fall har konfidentiella uppgifter om barn spridits via mejl till hundratals vuxna, utan föräldrars medgivande och av misstag. Uppgifterna skickades ut till de föräldrar som har barn på aktiviteten. Totalt är omkring 1 000 barn anmälda dit. Om till exempel en skola gör dylikt, eller en vårdinrättning, så riskerar det vara ett lagbrott inte bara mot GDPR utan även mot sekretess. Detta alldeles oavsett om det sker av misstag. Eftersom uppgifterna är precis desamma när en förening mejlar ut dem anser vi på Gefle Dagblad att det är en nyhet.

Annons

Annons

Uppenbarligen anser många föräldrar att Sommarglädje är en positiv verksamhet för barnen, och något annat har Gefle Dagblad heller inte påstått. Det är inte heller en motsättning.

Alla begår vi misstag. Men en del misstag anser Gefle Dagblad har nyhetsvärde, och detta var ett sådant fall därför att motsvarande agerande i till exempel kommunal regi med största sannolikhet hade varit ett sekretessbrott och därför att det finns föräldrar som blivit upprörda.

Katarina Ekspong

chefredaktör Gefle Dagblad.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan