Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Sandviken Västra Rotaryklubb avslutade på toppen

Ett 20-tal engagerade Rotarianer med gäster samlades på Kungsberget för årsavslutning och presidentbyte och för information om anläggningens framgångsrika utveckling.

Detta är en läsartext.

Ett 20-tal Rotarianer med gäster samlades på Restaurang Fröken Filipssons i Kungsberget. Foto: Kerstin Jonson

Annons

Jonas Lundblad, utvecklingschef på Branäsgruppen, berättade om skidbackens historia. Hur den under de senaste 13 åren förvandlats till en stor skidanläggning och nu påbörjat en spännande utveckling av aktiviteter för att även bli en riktigt attraktiv sommardestination.

Det är ett stort steg från Johan Larssons första skidbacke till dagens anläggning med i dag 2 800 bäddar, ett flertal liftar och nedfarter. Inför kommande vinter tillkommer ytterligare 800 bäddar tillsammans med utbyggd servicekapacitet. Det Jonas tyckte var mest spännande nu, trots den stora framgången som vinterdestination, är satsningen på sommaraktiviteter. Det är framför allt cykelbaserat – nerför backen och sedan det stora utbudet av cykelleder från Jädraås till Högbo.

Annons

Annons

Avgående presidenten i Sandviken Västra Rotaryklubb Thomas Montalvo redogjorde för ett aktivt år med sex nya medlemmar och ett fullmatat verksamhetsprogram. Han avtackades med applåder och blommor.

Thomas lämnade över presidentkedjan till Sigurd Johansson som gav några exempel på kommande intressanta möten.

Gunnar Båtelsson

Sigurd Johansson fick presidentkedjan av avgående president Thomas Montalvo. Foto: Kerstin Jonson

Annons

Annons

Till toppen av sidan